https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Aprila bo v Radgoni odprl vrata 2. mednarodni sejem sodobne medicine

Gornja Radgona, 29.03.2017 ob 7:00  

Vse tiste, ki se zavedajo pomena zdravja in jih zanima preventiva, zdravljenje bolezni, sonaravno bivanje, zdrav življenjski slog ali želijo slišati strokovne nasvete, vabijo na sejem MEDICAL – 2.mednarodni sejem sodobne medicine, ki bo od 6. do 8. aprila potekal v Gornji Radgoni.

Pomurski sejem skupaj z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLOMED letos drugo leto zapored organizira sejem Medical, v katerega so se letos vključili še ponudniki medicinskega tehnološkega napredka, združenja medicinskega osebja, društva upokojencev, bolnikov in drugi, ki skrbijo za svoje zdravje in zdravje sočloveka. Na sejmu se bo predstavilo 150 razstavljalcev iz 13 držav. Kot je povedala izvršna direktorica Mateja Jaklič, je letošnja novost sejemska predstavitev področja zdravega bivanja in urejanja okolja.

V okviru združenja proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED se bo predstavilo 13 podjetij, ki bodo predstavile področne skupine za inkontinenco, diabetes, rano, stomo in invalidske vozičke. Na otvoritveni dan bodo organizirali tudi okroglo mizo na temo: NOVO ORODJE - ekonomsko učinkovita ponudba v javnih naročilih.

Na otvoritveni dan bo letošnja država partnerica Velika Britanija organizirala britanski poslovni zajtrk s strokovno konferenco na temo Preprečevanje okužb v zdravstvu, kjer bodo predstavljeni primeri dobrih praks na področju obvladovanja okužb v zdravstvu, sodelovale bodo pomembne britanske in slovenske institucije.

 Pester program s široko ponudbo

V okviru razstavnega programa bo predstavljena pestra ponudba in širok nabor medicinske in rehabilitacijske opreme, medicinske pripomočki in naprave , medicinske storitve, dietetika in zdrav življenjski slog, sonaravno bivanje in še marsikaj drugega (zdravstvena zavarovanja, dišave, aromaterapije in difuzorji, naravna glina, anatomsko oblikovani medicinski vložki za čevlje, izdelki za izboljšanje počutja, literatura in založništvo s področja zdravstva..) Predstavile se bodo številne inštitucije, društva in podjetja.

Program bo zelo pester. Med drugim bo Rdeči križ Slovenije demonstriral postopke oživljanja in uporabe avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED). Splošna bolnišnica Murska Sobota bo v sodelovanju s Strokovnim društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja med drugim predstavila tudi Donorski program - darovanje organov in tkiv za potrebe transplantacije, zdravljenja s presaditvijo organov. Pripadniki Slovenske vojske bodo vse dni sejma opravljali dinamične prikaze praktičnih postopkov bojnega reševanja na bojišču. Najnovejše tehnike zobnih vsadkov (implantatov) bo predstavil Ortoimplant Dental Spa Zagreb, s konceptom nove tehnologije ALL ON 4 in ZYGOMA. Očesni center Vidim vam omogočil merjenje očesne dioptrije in očesnega pritiska ter svetovanje za trajno odpravo dioptrije. DOSOR bo predstavil naturopatijo, moxa terapijo, kineziotaping, nudijo pa tudi holistične iridološke preglede itd. Enako kot lani si bodo obiskovalci lahko izmerili krvni sladkor, holesterol, krvni tlak, vitaminsko mineralni status telesa....

V zdravi kuhinji sejma Medical se bo vse dni kuhalo in degustiralo. Pripravljali bodo okusne veganske jedi, diabetično prehrano, zdrave jedi iz ajde in prosa, poskusili zdrave »smutije« in druge napitke, se poučili o sladkorju na delavnici Sladkor v hrani ter se posladkali z domačimi gibanicami.

Od četrtka do sobote

Sejem MEDICAL bo odprt od četrtka, 6. do sobote 8. aprila 2017 od 9.00 do 18.00 ure.

 Cene enodnevnih sejemskih vstopnic

• odrasli 5,00 €

• učenci, dijaki, študenti 3,00 €

• upokojenci in člani društev bolnikov

(predložiti je treba člansko izkaznico) 4,00 €

• odrasli - skupina nad 10 oseb 3,50 €

• mladina - skupina nad 10 oseb 2,00 €

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2017 ob 14:58 pacient gost

      A bo mogoče na sejmu tudi govora o dosti predolgih čakalnih vrstah za razne obravnavi in posege ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.