https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Izbrali so najbolj opazna dela na natečaju Rokice in glina

01.04.2017 ob 7:05  

V podjetju Wienerberger Slovenija so se oktobra lani odločili, da izvedejo natečaj Rokice in glina: to bo mojstrovina. Namen projekta je bil okrepiti zavest o uporabni vrednosti gline. Projekt je k sodelovanju in ustvarjanju privabil več kot 8.000 otrok iz 135 vrtcev iz cele Slovenije.

Otroci iz cele Slovenije so tako ustvarjali, gnetli in kreirali nepopisne ideje iz gline. Materiala, katerega mnogi do sedaj sploh niso poznali, so se zelo razveselili in se potopili v svet inovativnih kreacij, ob tem pa se tudi odlično zabavali.

Strokovna komisija v sestavi članov podjetja Wienerberger Slovenija in Tondach Slovenija ter treh zunanjih, neodvisnih članov in akademskih umetnikov, so izmed vseh prispelih del izbrali tri najbolj opazna zmagovalna dela, ki so nastala izpod rok mladih umetnikov Vrtca Mačkovci, Vrtca Pedenjped iz Novega mesta in Vrtca Studenci iz Maribora.

Posebno nagrado za izvirnost in drugačno razmišljanje pa so prejeli otroci iz v Vrtca VIZ Ormož, skupine Prijatelji, z naslovom Gradimo naš domek. Strokovna komisija je izmed vseh prispelih del najbolj cenila izvirnost, dodelanost projekta in način predstavitve uporabne vrednosti gline, ter prizadevanja vzgojiteljic in vzgojiteljev, ki so z veseljem sprejeli izziv.   

Foto: Tondach Slovenija d.o.o.

Med otroke je bilo tekom natečaja razdeljene skupno malo več kot tona gline, kreacije, ki so prispele do njih, pa so vsebovale vse od inovativnih načinov predstavitve hišic, obeskov za jelke, hišic, raznih živalic, vaz in posodic ter ostalega.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.