https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Javni poziv ljutomerski županji glede povišanja cene vode

03.04.2017 ob 10:30  

V petek, 31. marca, je Občinski odbor SD Ljutomer ljutomerski županji mag. Olgi Karba poslal javni poziv, v katerem županjo pozivajo, da preko rebalansa proračuna zagotovi potrebna sredstva, ter prepreči obremenitev občank in občanov z nedopustnim povišanjem cene vode.

Pismo, v katerem Občinski odbor SD Ljutomer ljutomersko županjo mag. Olgo Karba poziva, da prepreči obremenitev občank in občanov s povišanjem cene vode, objavljamo v nadaljevanju:

"Ljutomerski Socialni demokrati pozivamo ljutomersko Županjo Olgo Karba, da preko rebalansa proračuna zagotovi potrebna sredstva, ter prepreči obremenitev naših občank in občanov z nedopustnim povišanjem cene vode.

Ljutomerska županja je bila kot koordinatorica kraka C Pomurskega vodovoda seznanjena z vso investicijo in načinom obračunavanja stroškov, tako, da informacija o podražitvah storitev za njo ne more predstavljati presenečenje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Izvajanje ljutomerske županje, sklepe svetnikov njene politične liste na zadnji seji, ter pozive k imenovanju delovne skupine, katera bi opravila pogovore s poslancema Državnega zbora na temo spremembe Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih javnih služb varstva okolja, razumemo kot prelaganje odgovornosti na druge.  
 
Ljutomerski Socialni demokrati menimo, da krivde za napovedano zvišanje zneskov na položnicah ljutomerska županja ne more iskati pri drugih. Prepričani smo, da se z rebalansom proračuna lahko razbremeni naše občanke in občane, saj je v proračunu Občine Ljutomer veliko sredstev namenjeno stvarem, katere našim občankam in občanom ne prinašajo nobene dodane vrednosti.
 
Od javnega podjetja Prlekija upravljalca javnega vodovoda pričakujemo, da bo svoje storitve izvajalo v duhu dobrega gospodarja ter merljivo strmelo k zmanjšanju vodnih izgub".
 
Občinski odbor Socialnih demokratov Ljutomer
Branko Smodiš, predsednik