https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evropski poslanec Igor Šoltes obiskal murskosoboško gimnazijo

Murska Sobota, 10.04.2017 ob 7:30  

Evropski poslanec dr. Igor Šoltes se je v petek, 7. 4. 2017, na povabilo Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, mudil na delovnem obisku v Prekmurje. Med drugim je obiskal Gimnazijo Murska Sobota, kjer se je pogovarjal s tamkajšnjimi dijaki.

Dr. Igor Šoltes si je v petek zjutraj najprej ogledal Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, kjer se je sestal s predstavniki Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija pod vodstvom dr. Marjana Šiftarja ter z županom Občine Tišina Francem Horvatom s sodelavci.  

Sledil je obisk na Gimnaziji Murska Sobota, kjer je evropskega poslanca sprejel ravnatelj Roman Činč ter skupina profesoric. Na srečanju z dijaki murskosoboške gimnazije je dr. Šoltes najprej spregovoril o sebi in jim predstavil svojo poklicno pot. Dijakom je povedal, kako deluje Evropska unija in spregovoril o aktualnih temah, kot je brexit in njegove posledice za Evropo. V nadalje je povedal, kako poteka njegov delovnik v Bruslju ter kakšna je vloga njegovih asistentk v Ljubljani in v Bruslju.

Evropski poslanec je mladim svetoval, naj se odločijo za študij, ki jih veseli in naj vložijo čim več v tisto, kar si želijo. Poudarek je dal na samoizobraževanju, vlaganju v znanje tujih jezikov in pridobivanju čim več mednarodnih izkušenj. 

Dr. Šoltes se je srečal tudi z direktorjem mestne uprave Mestne občine Murska Sobota Srečkom Đurovom in vodjo kabineta župana Klaudijo Šadl Jug.

V popoldanskem času se je dr. Šoltes srečal z županom Občine Lendava mag. Antonom Balažekom in njegovimi sodelavci. Nato so si skupaj ogledali razgledni stolp Vinarium v Lendavi. Dr. Šoltes je delovni obisk zaključil v vasi Pince Marof, kjer si je ogledal muzej in spominsko hišo Primorcev in Istranov v Prekmurju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.