https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delegacija ljutomerske gimnazije na mednarodni konferenci na Ptuju

11.04.2017 ob 10:00  

Od 1. do 4. aprila je na Ptuju potekala druga mednarodna konferenca GIMMUN Ptuj 2017. Na konferenci je sodelovalo 180 delegatov in med njimi je bila delegacija Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki je zastopala Rusko federacijo.


Delegacijo GFML, ki je zastopala Rusko federacijo, so sestavljali: Žan Sever (Varnostni svet), Urška Filipič (Politični in nacionalni odbor), Ula Litrop (Socialni, humanitarni in kulturni odbor), Lora Gržin (Odbor za okolje), Svit Rodež (Odbor svetovne zdravstvene organizacije) in Luka Hauko, predsednik Odbora za okolje.

Foto: GFML

Delegati so reševali svet z odgovori na vprašanja kot na primer: vprašanje konfliktnih območij Južnega Sudana, pravica do splava, vprašanje medijskega vpliva na svetovno mentaliteto, problematika pesticidov, etika evtanazije in podobno. Na vsakodnevnih srečanjih so v svojih odborih vestno razglabljali in sodelovali z drugimi delegati, ki so prihajali iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije, Bolgarije in Rusije.

Luka Hauko je povedal, da jim je sodelovanje na konferenci odprlo obzorja do kritičnega razmišljanja ob problematiki tega sveta ter jim podalo jasno sporočilo, da je skrajni čas za to, da stopimo skupaj in naredimo dejanske spremembe za boljši jutri, drugače bo prepozno. Razvijali so tudi svoje sposobnosti uporabe angleščine in utrjevali stara ter sklepali nova prijateljstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.