https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Predsednik Mure Boris Cigut o sobotnem porazu in o vsem drugem

Murska Sobota, 12.4.2017  

Sobotni derbi med Nafto in Muro je še vedno pogosta tema pogovorov v deželi ob Muri, svoj komentar je zdaj na klubski spletni strani Mure podal še njen predsednik Boris Cigüt.


Pismo objavljamo v celoti:

"Prav gotovo nas je vse pretresel poraz proti Nafti v soboto zvečer. Vsi smo si na jasnem, da so porazi sestavni del vsakega tekmovanja, če pa se dogodijo na derbiju, pa so seveda še bolj boleči. Nikakor ne želim iskati nobenih izgovorov ali krivcev, ker smo vsi skupaj Mura. Zato tako kot za dobre rezultate, vsi skupaj nosimo krivdo tudi za slabe rezultate. Najlažje bi bilo zvaliti krivdo na akterje in trenerja, okolje, pogoje, slab dan ali kakršne koli druge izgovore, ki bi jih lahko našli. Vendar, ker smo Mura, športno sprejemamo poraz, ki pa nas ne bo odvrnil od začrtane poti, ampak nas bo še dodatno ojačal, nam dal dodatno energijo za delo ter nas še bolj združil na vseh področjih delovanja.

DNŠ Mura namreč ne bije bitke samo na članskem področju, pač pa tudi na mladinskem, ki pa je v senci članske borbe za 2. SNL. Vendar UO kluba ter vsi trenerji, sekretar in volonterji kluba posvečajo enako pozornost, skrb in enake napore tudi za vse mlade selekcije kluba. Kajti tudi na tem področju ob prevzemu vodenja kluba pred letom in pol situacija ni bila rožnata, vendar smo z začrtano Strategijo kluba in Programom, uspeli v tako kratkem času pripeljati vse mlajše selekcije v situacijo, da se borijo za najvišji rang tekmovanja. Kdorkoli spremlja našo pot mora soglašati z ugotovitvijo, da Mura deluje kot klub, ki je na poti stare slave, ki bo stabilen, ki ne išče bližnjic, pač pa želi z načrtnim pristopom, ustvarjanjem pogojev za delo in predvsem trdim strokovnim delom ustvariti okolje, v katerem se bodo ljudje s ponosom identificirali kot pripadniki Mure.

Zato lahko v senci dogajanja članske ekipe izpostavimo lepe uspehe mladih v zadnjem obdobju. Ekipa U15 že uspešno tekmuje v najvišjem rangu tekmovanja s prvoligaškimi moštvi – ekipa, ki pomeni bodočnost kluba. Selekciji U17 in U19 se iz tedna v teden bližata prvemu mestu v 2. SML/SKL, ki zagotavlja napredovanje v prvo ligo.

Skoraj neverjeten je rezultat ekipe U14, ki je v nedeljo na zaključnem turnirju za Nike Premier Cup 2017 na Brdu pri Kranju zasedla 2. mesto, potem ko je v finalu podlegla ekipi Domžal. Vendar ekipa DNŠ Mure je imela večino igralcev leto dni mlajših od vseh ostalih. Varovanci Leona Horvata in Ljuba Antolina so se po zmagi nad Krškim in remijem z Gorico in Brinjem-Grosuplje, v finalu pomerili z Domžalami, sicer izgubili s 3:0, vendar dosegli enega največjih uspehov kluba v novem obdobju.

V tekmovanju Minimasters selekcij U11 in U10, ekipi igrata vidno vlogo v tekmah s prvoligaškimi nasprotniki, kjer v preteklih letih nista mogli parirati. Sem spada tudi uspeh na turnirju Zmajevo gnezdo v Ljubljani vseh mladih selekcij od U9 do U12, ki je pokazal, da smo v Nogometni šoli na pravi poti.

Skratka, gre za razvoj in napredek, ki je tako na organizacijskem kot tudi strokovnem področju dolgoročno načrtovan, ki ga dnevno izvajajo trenerji v nogometni šoli in ima točno začrtane cilje ter predvideno pot.
 
Zavedamo se, da se vse načrti ustavijo na ljudeh. Zato gradimo klub skupaj - na ljudeh, ki jim zaupamo, na trenerjih, ki se želijo stalno izobraževati in napredovati, so pripadni in odgovorni ter na starših in gledalcih, ki razumejo naše delo, usmeritev in program.

Porazi in zmage so sestavni del športa. Ja, tudi porazi nas delajo močnejše in večje, če se iz njih učimo in jih razumemo, tako kot so jih tudi naši Black gringosi v soboto.

Ena izgubljena bitka ne pomeni izgubljene vojne, saj je za nami vojska, ki jo vzgajamo za najboljše in najvišje dosežke – z delom, znanjem in odnosom. In tu vidim naše skupno poslanstvo, ki zagotavlja trdno in stabilno Muro, zadovoljstvo okolju in zaupanje v razvoj.

Zato je potrebno gledati naprej, čimprej pozabiti soboto in se lotiti začrtanih nalog močnejši, boljši in trdnejši. Vendar vsi skupaj. Kajti samo vsi skupaj smo Mura!!!

Vaš predsednik"

 
Oglejte si tudi:

FOTO: Preobrat! Mura vodila 0:2, na koncu zmagala Nafta s 5:2

    Fotogalerija