https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Bo premoženje Aha Mure vendarle prodano že to pomlad?

14.04.2017 ob 14:00  

Za stečajno premoženje Aha Mure naj bi obstajal resen kupec.


Za Muro naj bi se zanimalo več kupcev, vendar je po besedah stečajnega upravitelja Steva Radovanovića najbolj verodostojen le eden. Ta naj bi si obrate in opremo že večkrat ogledal, želi tudi ohraniti dejavnost, s čimer bi podjetje Arum Dušana Gomboca delalo tudi v prihodnje, proizvodne dejavnosti pa naj bi se še povečale.

Stečajno premoženje Aha Mure je naprodaj v celoti, in sicer po ceni 1,6 milijona evrov. O tem, kdo je resni kupec, Radovanovič za zdaj še ne želi razkriti, našlo pa ga je podjetje Lendava investicije, ki je od ameriškega sklada kupilo terjatve, ki ga je slednje odkupilo od NLB.

Če ne bo prišlo do zapletov, bi lahko premoženje, industrijske objekte, stroje, opremo ter blagovno znamko Mura prodali že junija. Novi lastnik naj bi vzpostavil sodobno podjetniško središče, ki bo pomembno tako za razvoj lokalnega in širšega okolja, saj kot pojasjuje Radovanović le za nakup nepremičnin ni zanimanja.

Kot poroča STA, Gomboc, ki vodi podjetje Arum, neposrednega stika s potencialnimi kupci nima, razkaže jim le proostore in opremo, ki jo imajo v najemu. Si pa želi svoje podjetje tudi v prihodnje voditi v Murinih prostorih, kjer so uspeli postaviti proizvodnjo ter zagotoviti delo za 310 delavcev, poleg tega pa izdelujejo tudi kolekcije oblačil lastne blagovne znamke.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2017 ob 15:20 gost gost

      Danes smo 14 aprila ni več 1 april tako da vam te fore ne uspevajo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2017 ob 17:39 gost

      ka Gomboc dela, delajo sužnji, ki so radi, da imajo delo. Pa tu pa tam prejmejo tudi kak evrček. Kaj pa prispevki v ZPIZ, a se redno plačujejo, ker delavka, ki tam dela enkrat govori tako, drugič drugače. Ker firma nedaleč vstran je na plačilnih tud imela prispevke odtegnjene, samo ti niso priromali do ZPIZA! So se porazgubili v žepih vodilnih, p.... jim m.......!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2017 ob 22:43 Julij gost

      Mura mi je vzela polovico nicvrednega plačilnega življenja,To sem spoznal skorajda prepozno,dokler se nisem zaposlil vtujini(Avstrija)...Sedaj mi je samo žal,zakaj nisem prej odšel...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2017 ob 11:50 Gost 11 gost

      ARUM NE izdeluje artiklov LASTNE blagovne znamke, temveč artikle blagovne znamke MURA.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2017 ob 18:16 gost

      ni res tudi svojo blagovno znamko ima ! prej se pozanimaj!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2017 ob 18:51 Naci+ gost

      RADOVANOVIČ - Na čigavi plačilni listi je stečajnik Radovanovič, ki je že nekajkrat napovedal prodajo Mure nekomu,ki da bo nadaljeval proizvodnjo,vlagal..., a se iz tega ni nič izcimilo. Menim, da bo prišlo tako daleč, da bodo od kupca, ki bo pognal proizvodnjo, hoteli imeli le simbolični 1 (en) evro. In, če bo "kupec" uspešen podjetnik in bo vrednst firme povečal, bomo spet imeli kaj povedati čez "tajkune",ki da so pokradli podjetja.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.04.2017 ob 17:46 gost

      Sindikati bodo vse uredili, oni se borijo za delavske pravice, saj placujemo clanarine.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.04.2017 ob 12:45 gost

      Nej je te Radovanovič prodal kamnolom in nekaj zatafnjal in ponevero ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.04.2017 ob 8:26 gost

      Kot kaže denar je, ja pa bilo potrebno podjetje prej popolnoma uničiti, še ena zgodba slovenske tranzicije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.