https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na sobotni Karisferi na »hitre zmenke z delodajalci«

20.04.2017 ob 7:05  

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov bo v soboto, 22. aprila, v prostorih Raziskovalno-izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, potekala 4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca, Karisfera. Gre za enega izmed največjih projektov Kluba prekmurskih študentov, ki poskuša odgovarjati na težave mladih pri iskanju zaposlitve. Karisfera vabi na simulirane zaposlitvene razgovore z uspešnimi pomurskimi podjetji.


4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca se bo odvila v soboto, 22. aprila 2017, v prostorih Raziskovalno-izobraževalnega središča Dvorec Rakičan. Pričela se bo ob 8.30 uri, trajala pa bo do popoldanskih ur. Namen konference je udeležence opogumiti, da o svoji karierni prihodnosti razmišljajo že v zgodnjih letih študija, da zaposlitev iščejo aktivno, da prepoznajo svoje osebne lastnosti, se le-teh zavedajo ter jih uspešno predstavijo delodajalcu. Letošnja Karisfera tako nudi udeležencem priložnost za poslovno mreženje, neposreden stik z delodajalci, pridobivanje znanj in izkušenj za večjo konkurenčnost na trgu dela ter boljšo zaposljivost. Na konferenci bodo udeleženci izvedeli, kako splesti v današnjem času digitalnih orodij vezi, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve, kje si poleg tradicionalnih zaposlitvenih oglasov poiskati zaposlitev in kakšen je LinkedIn profil, privlačen za delodajalce. Udeležencem bo na voljo tudi profesionalno fotografiranje za življenjepis in brezplačno psihometrično testiranje, ki ga uporablja čedalje več podjetij na razgovorih. Na konferenci bodo potekali tudi “hitri zmenki z delodajalci”, kjer bodo udeleženci imeli priložnost, da se v nekaj minutah predstavijo delodajalcem, ki prihajajo iz uspešnih podjetij. Po simuliranem zaposlitvenem razgovoru pa bodo dobili povratno informacijo o svojem nastopu. Na podlagi teh informacij s strani delodajalcev, bodo lahko svoj nastop na pravem razgovoru za službo še izboljšali.

 

 

Klub prekmurskih študentov je s tem uspešno začel graditi mrežo študent-delodajalec, znotraj katere se bodo oboji skušali čim več povezovati in spoznavati, ter utirati poti proti skupnemu cilju – študentje proti pridobitvi zaposlitve in delodajalci proti pridobitvi ustreznega kadra. Na Karisferi se bodo tako zvrstili simulirani razgovori s predstavniki podjetij: MOL, Pomurske mlekarne, Vzajemna, Klima Center Tratnjek, Megras, VDC Murska Sobota, Ljudska univerza Murska Sobota, Lek, RIS Dvorec Rakičan, Pomurski tehnološki park, Roto, Varis, Zavod za zaposlovanje, KGZS Murska Sobota, Policijska uprava Maribor in Murska Transport.

Konferenca je namenjena tako študentom, kot tudi vsem ostalim iskalcem zaposlitve in je v celoti brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa se je potrebno prijaviti preko povezave.

Več informacij o predavanjih lahko zainteresirani najdejo na spletni strani Kluba prekmurskih študentov ali na Facebook dogodku Karisfera 2017.

Program:

8.30 - 9.00 Prihod udeležencev in registracija

9.00 - 9.15 Uvodni nagovori

9.15 - 10.15 PRILOŽNOSTI DIGITALNE DOBE (Klemen Selaković)

10.15 - 10.20 Odmor

10.20 - 11.20 Z MREŽENJEM DO ZAPOSLITVE (Jose Antonio Morales)

11.20 - 11.50 Odmor + psihometrična testiranja

11.50 - 12.50 USPEŠNA PREDSTAVITEV NA LINKEDINU (Brigita Lazar Lunder)

13.00 - 14.30 HITRI ZMENKI Z DELODAJALCI in FOTOGRAFIRANJE ZA ŽIVLJENJEPIS

14.30 Kosilo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2017 ob 7:59 77 gost

      Še enkrat vam napišem,če te delodajalec rabi te bo zaposlil ne glede na prošnjo ali življenjepis.Zamene so vsi delodajalci hipohonderi,kot politiki in menedžerji se pravi lažljivci,kradljivci in hinavci.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2017 ob 9:28 gost

      Tako je, če te rabi te bo zaposlil. Rabi takega, ki ni star 30 let, ali takega preko 55 let starosti. Za to populacijo zaposlitve mu denar omogoči država. Ne rabi pa delavcev od 48 - 55 let starosti, z 30 let delovne dobe, ker za te država ne omogoči donacij.Ti morajo počakati- ženske do 59, 5 let, da se lahko starostno upokojijo. Katere bodo seveda do takrat preživele.Do takrat lahko prodajajo meglo. Seveda se najde tudi služba, moraš imeti dobro poznanstvo, lagati delodajalcem, da vse veš (piflanje iz interneta), ali pa ponuditi kako telesno uslugo.Delodajalec pa polovico prošenje sploh ne pogleda, ker že TOČNO VE KOGA BO ZAPOSLIL. sE TO ZMENIJO PRED RAZPISOM DELOVNEGA MESTA. Vi eni, ki verjamete bajkam delodajalcev, pa kar to počnite naprej. Danes je pol zaoslenih takih, ki so budale, da delajo ZASE, ZA SODELAVCA-KO, KI DRKA KURAC OLI ONA POČNE KAJ DRUGEGA, DELAJO ZA JAVNO UPRAVO, in čakajo, da jim država spet dvigne davke. Tu mislim predvsem, na delavce v industriji. Zato dragi mladi ljudjem bodoči zaposleni, če je le možnost, poiščite si delo v tujini, boste videli, ne bo vam žal. Pustite dedeke, pa mamce, pa hotele MAMA, tega bo enkrat konec,takrat bo že mogoče prepozno. Itak se boste morali enkrat osamosvojiti. si najti partnerja, pa naj bo to Irec, Španec, Anglež itd. Ker, zapomnite si naša država se čedalje bolj pogreza, in razen tajkunov, politikov, stricev iz ozadja(80 letnikov), ki državo vodijo, in takih (cca.400.000), ki so povezani v sistemu vodenja, poznanosti, korupcij,opeharjenj, bodo ostali Slovenci samo stagnirali. Živimo tisti, ki smo pred osamosvojitvijo napovedali , kaj bo z nami za stroji. Analitiki, pa nam izračunavajo sene stroškov kave, pijače in podobno pred uvedbo eura in osamosvojitvijo. Naj v izračun vzamejo takratno ceno , kilogram črnega kruha ali liter goriva, in jo primerjajo z današnjo. Tega pa narod največ rabi, zato nas tu lahko peljejo žejne preko vode. Mi pa pač veslajmo brez vsega. Tako je tudi prav, zgodovina nas opozarja, narod si piše sodbo sa. Amen!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2017 ob 9:54 gost

      bravo,pa še nkrat bravo, vsi ti karierni sejmi so ena velika glupost,nafilajo te z lažmi, z zavoda te pošiljajo na kakti neke razgovore, prideš tja, vidiš da vas je več kot deset in izmed teh desetih že eden ve, da bo izbran, ker so mu že obljubili, ti pa spet z dolgim nosom greš domov,.... pri 33 letih delovnie dobe si premlad za penzijo, prestar za službo, lahko greš nabirat jagode za o,35 euro/kg seveda, če imaš prevoz, prevozne stroške ti ne plačajo, za malico si pojej nekaj jagod in to je to,,

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.04.2017 ob 10:12 gost

      Pazite mladi ljudje, iz grobov vstajajo 80-letniki, ki so podjarmili državo, ponovno se začenjajo njihovi shodi, obiskujejo jih s berglami. Ti so nesmrtni, ti vodijo državo, poslančeki (nekateri) so samo lutkice, katerim navodila dajejo OLDBOYSI) Še vedno ne morejo dojet, da jim leta bežijo, in kot je omenil že pisec, taki so v tistih 400000 Slovencev, ki drmajo. Saj pa ti imajo vse, vsa poznanstva v firmah, politiki, javnih službah itd. Njihovipotomci bodo dobivali službe, zato mladi pamet glede zaposlovanja v roke. Pazite in bojte se delodajalcev, KI NA DOSTOJANSTVO DELAVCA NE DAJO NIČ, več so jim vredni tisti, ki z njimi pijejo, ali se pustijo prijemat za zadnjico -ritolizniki. In za take boste morali delati. Ne dajte si uničit dostojanstva, bodite ponosni nase, bodite to, kar ste. Tudi take imajo delodajalci radi. Ne pa, da pridete v tovarne službe in po mesecu dni ugotovite: OPS, saj to je res, kaj se govori med ljudstvom!!!! Mogoče boste razočarani, še več, delodajalec zaradi svojega nedostojanstva bo celo o vas govoril, da niste za nobeno rabo. Pišem vam iz izkušenj, delodajelec je prvi videl, kaj zaposluje, potem pa vodstvenemu kadru govoril, kake delavce je zaposlil. In pri takih delodajalcih si ne dajte spodkopati dostojanstva, delovno razmerje prekinite in si poiščite službo pri ljudeh z IQ, INTELIGENCI IN DOSTOJANSTVOM, ki spoštuje vse DELAVCE, ne pa svoje ritoliznike.Pa še delat vam ne bo treba za te seljake, zahrbtneže!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.04.2017 ob 10:34 tornado gost

      Brezposelni so tukaj statisti,ostali ki to organizirajo pa so plačani za to prodajanje magle. Se pa strinjam v glavnem z ostalimi komentarji,kjer na realen način opisujejo stanje v naši družbi in v fabrikah med zaposlenimi,ter zaposlenimi in vodstvenim kadrom.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.04.2017 ob 12:52 gost

      Na naslednjih volitvah volim SDS:

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.