https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kljub zeleni luči ministrstva Cerop odstopil od nakupa Murskega vala

20.04.2017 ob 9:00  

Ministrstvo za kulturo je Ceropu dalo zeleno luč za nakup Radia Murski val, vendar so se v pomurskem centru za ravnanje z odpadki odločili, da s postopki nakupa radia ne bodo nadaljevali.


Vlogi na ministrstvo za kulturo sta za pridobitev kapitalskega deleža v Murskem valu oddali podjetji Cerop in družba Mikrobit senzorika iz Murske Sobote.

Mnenje o nakupu je pred dokončno odločitvijo ministrstva podal svet za radiodifuzijo, ki naj bi izdal negativno predhodno mnenje o nakupu radia s strani Ceropa. Član sveta Sebastjan Strmšek je pri tem opozarjal na tveganje za vpliv na programsko in uredniško politiko medija s strani lokalnih skupnosti. Tudi predsednik sveta Dejan Jelovac meni, da obstaja velika verjetnost, da bi v primeru prevzema radia s strani lokalnih skupnosti radio sčasoma postal »trobilo za potrebe vsakokratne lokalne oblasti na območju, ki ga pokriva radio.«

Kljub negativnemu mnenju sveta za radiodifuzijo pa je ministrstvo, ki ga vodi Anton Peršak in ki sicer ni zavezano sprejeti mnenja sveta, Ceropu izdalo pozitivno odločbo glede nakupa radijske postaje. Spomnimo, da so tudi pomurski poslanci združeni v Klubu pomurskih poslancev izrazili načelno podporo Ceropovemu nakupu radia.

Svet za radiodifuzijo pa je dal pozitivno mnenje glede nakupa radia družbi Mikrobit senzorika, ki je v lasti Janeza Hanča.

Foto: Finance.si

Lastnik GMT-ja Vlado Karoly, sedanji lastnik 60-odstotnega deleža radia ni naklonjen temu, da bi radio prodal občinam oziroma Ceropu, in je povedal, da radia raje sploh ne proda. Pred časom je sicer tudi že povedal, da je radio prodal nekomu drugemu.

V primeru, da bi se Cerop odločil za nakup, bi nakupu morala zeleno luč dati tudi skupščina. Skupščini trenutno predseduje županja občine Grad Cvetka Ficko, ki pa so jo s Ceropa obvestili, da kljub pozitivnemu mnenju, ki jim ga je dalo ministrstvo, odstopajo od nakupa, poroča Večer. Za odstop od nakupa naj bi se odločili zato, ker družba 3Lan, katere lastnik je Denis Čeh in ima v lasti 40-odstotni delež Murskega vala, še ni podala potrditve o spremembi družbene pogodbe. Obstoječa pogodba namreč določa, da morajo družbeniki vse odločitve sprejemati soglasno ne glede na delež lastništva, ki ga imajo. 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2017 ob 13:28 mutavi gost

      zdaj smo pa tam ministrstvo za kulturo je podalo javnemu komunalnemu podjetju za ravnanje z odpadki odpadni radio Peršak idi piši pesmi ti je bolj znano kot ekonomija-pa kak je lahko minister?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2017 ob 14:07 leskova palica gost

      Pa le ne bo nič s tem bürgermaister radiom. Bürgermaistri in nekaj maistric so si zamislili svoj radio, da bi lepo na stroške občanov vodili vsak svojo kampanijo. Sicer jih itak že vodijo na stroške svojih občanov, ko za potrebe nakupa glasov financirajo razna društva. Radio naj preživi na trgu. Vse ostalo, ki se napaja na občinskih ali državnih napajalniki pa ukiniti. Prav tako ukiniti tri četrtine občin in njihovih županov ter občinskih uprav, ki so samo eni veliki paraziti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2017 ob 20:07 Marmur gost

      Jaz pa podpiram delovanje manjših občin, ker je praksa pokazala, da so končno tudi tam uspeli marsikaj postoriti (kanalizacija, razsvetljava, vodovod, pločniki, obnova vaško-gasilskih domov itd.). Prej pa se je vse to delalo v glavnem le v centrih velikih občin, kot so bile Murska Sobota, Gornja Radgona, Ljutomer in Lendava. Podpiram pa predloge, da bi bilo racionalno združevati delovanje služb občinskih uprav malih občin, prihranjen denar pa vlagati v naložbe.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.04.2017 ob 7:43 Gosak gost

      Delovanje malih občin je vsekakor koristno, predvsem zaradi večje skrbi in vlaganj v komunalno infrastrukturo, res pa je, da je preveč administracije.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.