https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Močan veter povzročil številne nevšečnosti v Pomurju

20.04.2017 ob 10:00  

Močan veter je včeraj povzročil številne nevšečnosti širom po Pomurju. Največ težav na terenu je s podrtimi drevesi, električnimi drogovi ter odkritimi strehami, v Bogojini pa je veter celo zanetil požar.


Včeraj ob 20.02 je na vikendici v naselju Bogojina, občina Moravske Toplice, sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Tešanovci in Filovci. Delavci Elektro Maribor bodo sanirali nastalo škodo na električnem vodniku.

Včeraj ob 19.12 se je v Hotizi, občina Lendava, pri mejnem prehodu podrlo drevo in nekaj vej. Gasilci PGD Hotiza so drevo in veje odstranili.

Ob 21.57 se je v Dankovcih, občina Puconci, zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga pri tem poškodovalo. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča tudi odstranili razbito avtomobilsko steklo. Delavci Telekoma bodo zamenjali podrti drog.

Včeraj ob 17.29 sta se v Gornji Radgoni pri podjetju Arcont odlomili dve večji veji drevesa in padli na dve osebni vozili ter ju poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so veji odstranili.

Ob 15.55 se je v Spodnji Ščavnici, občina Gornja Radgona, podrlo drevo na cestišče. Drevo so odstranili gasilci PGD Spodnja Ščavnica.

Včeraj ob 19.25 je v naselju Zbigovci, občina Gornja Radgona, močan veter delno razkril streho starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zbigovci, ki so ponovno prekrili 80 kvadratnih metrov strehe.

Foto: arhiv Pomurec.com (slika je simbolna)

Prav tako včeraj ob 20.02 je v naselju Podgorje, občina Apače, močan veter podrl drevo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, ki so podrto drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

Gasilci so posredovali tudi ob 21.57 v Dankovcih, občina Puconci, kjer se je zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga pri tem poškodovalo. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča tudi odstranili razbito avtomobilsko steklo. Delavci Telekoma bodo zamenjali podrti drog.

V občini Puconci so danes zjutraj obvestili, da je motena oskrba pitne vode v Pečarovcih. Gasilci stanje na terenu preverjajo tudi danes, med drugim so morali že intervenirati v Ilovcih pri Ljutomeru, kjer je močan veter podrl drevo, ki je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Nograd-Lotmerk in Elektro Maribor. V Bratoncih pa so danes zjutraj ob 5.33 gasilci iz PGD Bratonci že odstranili zaradi vetra podrto drevo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2017 ob 14:12 mraz gost

      Naravo smo uničili ampak se nam dosti bolj maščuje in še hujše bo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.04.2017 ob 17:23 april 2017 gost

        da pa povečujemo grozo določene kraje navajamo dvakrat kot npr. Dankovci , da se podaljšuje članek !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.