https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah

Kdaj: Sobota, 27.05.2017 ob 9:30

Kje: Razkrižje, Center Zavirje (pri Ivanovem izviru)

Vabimo vas na 13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah – Dan odprtih kleti in veselih ljudi, ki bo v soboto, 27. maja 2017, s pričetkom ob 9.30 uri, v Centru Zavirje Razkrižje.

Glavni namen prireditve je predstaviti gostom prleško regijo z njenimi znamenitostmi, odličnimi vini in izvrstno domačo hrano značilno za to območje. Vsak pohodnik ob pričetku pohoda plača startnino, ki znaša 15 EUR. V startnino je všteto okrepčilo ob startu, degustacijski kozarec za degustacije na točkah, pokušina hišnih specialitet pri posameznem ponudniku ter topel obrok na koncu poti.

Pot se vije med pisanimi vinogradi, travniki in gozdovi. Med potjo se ustavimo pri sedmih ponudnikih, ki ponujajo odlična vina in sokove ter številne izvrstne domače dobrote. Zaključek pohoda je ob 17. uri na izhodiščni točki, v velikem šotoru Centra Zavirje Razkrižje, kjer ob topli hrani in dobri kapljici, za dobro vzdušje poskrbi domača glasbena skupina. Možen je tudi nakup izdelkov lokalnih ponudnikov.

Pohod bo ob vsakem vremenu. Za otroke do 12. leta starosti je pohod brezplačen.

Prireditev organizira Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju z Občino Razkrižje in skupino vinogradnikov.

Sodelujejo:

• Vinogradniška kmetija Krampač

• Turistična kmetija Dervarič

• Vinogradništvo in kletarstvo Sodec

• Na koncu vasi – Klet Kolbl

• Eko gorice Smolkovič

• Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov

• Turistična kmetija Jureš.

Dodatne informacije na: tic@razkrizje.si, 02 584 99 12, 041 878 448

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.