https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Simbolična slovesnost ob začetku gradnje južne obvoznice

Murska Sobota, 22.04.2017 ob 7:00  

Včeraj je na slepem kraku križišča regionalne ceste Murska Sobota (priključek na avtocesto) in Tomšičeve ulice potekal simbolični dogodek ob začetku gradnje južne obvoznice. Dogodka so se udeležili minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damit Topolko, pomurski poslanci in župani, predstavniki izvajalca del in drugi gosti. Slavnostni govornik pa je bil minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič.

 

Župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, je označil ta dan za Mursko Soboto in za Pomurje za velik dan. »Z obvoznico bomo Mursko Soboto razbremenili prometa. Manj prometa pomeni več priložnosti za življenje na ulicah in trgih. Priložnosti za živo mesto z boljšim zrakom in boljšimi pogoji za kakovostno življenje. Z obvoznico bomo z avtocestnim omrežjem in vseevropskim koridorjem Lizbona – Kijev povezali naše poslovne in industrijske cone na severu Murske Sobote,« je med drugim povedal Jevšek.

Slavnostni govornik, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je med drugim povedal, da gre za  simbolično prelomnico, da bo mesto zaživelo bolj kakovostno življenje ter da bodo še v letošnjem letu začeli z odkupom zemljišč za gradnjo vzhodne murskosoboške obvoznice.

Izvedba južne obvozne ceste pomeni izvedbo prve faze predvidene obvoznice, ki se bo kasneje, v drugi fazi, nadaljevala do križišča Čarda.  Projekt je vreden dobrih 6 milijonov evrov, dokončan pa naj bi il predvidoma v 16 mesecih.

Gradnja prve etape južne obvoznice med drugim obsega traso, dolgo dobrih 2,7 kilometra, nadvoz nad železniško progo, dve krožišči in protihrupno zašito

Investitor izgradnje je Direkcija RS za infrastrukturo, soinvestitor Mestna občina Murska Sobota. Izvajalec del je domače gradbeno podjetje Pomgrad d.d s partnerjem Asfalti Ptuj d.o.o.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2017 ob 10:55 old boys gost

      Eni ,ki so na slikah sploh ne vedo zakaj so se tan znašli .Celo Vanek ,ki jih je sral sedaj pa jih liže .Žalostno kako hitro volk dlako menja .

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2017 ob 12:38 vladop gost

      Old boys imaš prav v politiki je vse mogoče, VANEK na prireditvi bi mogel povedati 2-3 reklame za murski val pa bi opravil svojo udeležbo na otvoritvi obvoznice!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2017 ob 10:14 čič gost

      rejsan se mi smili tej človeček....ka ste volili, tou mate!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2017 ob 13:42 gost

      Pa so prišli šenki sunot v Prekmurje!!!!!!!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2017 ob 14:32 gost

      Vanek pa POLITIKA - kot KONJ in nogomet, na žalost, moja primerjava, najprej največji serator politike, nato pristanek v njej. In tu se pokaže, kaj Slovenci volimo - klovne, ne sposobneže!!!! In ti klovni nas vozijo žejne preko vode že 25 let.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.