https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavska bioplinarna v stečaju

28.04.2017 ob 12:00  

V stečaju je podjetje Ecos, ki je upravljalo z bioplinarno iz Lendave.

Podjetje ECOS – Storitve pri varovanju okolja d.o.o, ki je bilo ustanovljeno leta 2002, se stečajnemu postopku, ki ga je junija lani vložila finančna uprava, ni uspelo izogniti in to kljub temu, da je sedež podjetja iz Prekmurja preselilo v Celje.

Kot navaja Pomurje.si, je lansko leto v mesecu septembru, podjetje Ecos "vložilo ugovor zoper predlog za začetek stečajnega postopka na murskosoboškem sodišču in zahtevo za odložitev o odločanju o predlogu." Kljub temu, da je predlogu sodišče ugodilo in začetek stečajnega postopka preložilo na 3. januar, dolžnik ni bil zadovoljen.

Foto: ecos.si

Murskosoboško sodišče je bilo iz strani podjetja Ecos pred koncem lanskega leta obveščeno, da je Ecos vložil predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave in to na celjsko sodišče. Postopek, ki je tekel na murskosoboškem sodišču, pa naj se ustavi je predlagal Ecos, poroča Pomurje.si.

Na podlagi objavljenih informacij na portalu Ajpesa je murskosoboško sodišče ugotovilo, "da je celjsko sodišče zavrglo predlog dolžnika za podaljšanje roka za dopolnitev nepopolnega predloga za začetek postopka prisilne poravnave," ker dolžnik ni vplačal predujma. Višje sodišče, je predlog podjetja Ecos o poenostavitvi prisilne poravnave, ki je bil vložen že lani marca, zavrnilo, še dodaja Pomurje.si.

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.