https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: V MIKK-u potekal Festival Delu čast in oblast

30.04.2017 ob 15:13  

V petek in v soboto, 28. in 29. aprila, je v soboškem klubu MIKK potekal Festival Delu čast in oblast.

Festival Delu čast in oblast je letos potekal že petnajsto leto zapored. V okviru festivala je poleg glasbenega programa potekala tudi delavnica Delavnica Sindikata Mladi plus: Dostojno in prekarno delo, ki je bila na sporedu prvi dan festivala, in sicer v petek ob 18.00 uri. Na delavnici so predstavili dostojno in prekarno delo, kakšne so razlike med njima in kaj to pomeni za posameznika. Prav tako so predstavili tudi različne oblike dela, kakšno varnost nudijo ter kakšne delavske socialne pravice. Delavnica se je zaključila s predstavitvijo pogodbe o zaposlitvi, na kaj moramo biti pozorni pri podpisu pogodb ter s primeri kršitev delovno pravne zakonodaje in na koga se lahko obrnemo v primeru kršitev.

V večernih urah sta sledila koncertna nastopa, ki sta navdušila obiskujoče. Kot prvi so nastopili Jinho Jinza, čigar glasba temelji na klasičnem bluesu, nato pa so na oder stopili Carnaval, predstavniki klasične stoner-rockovske scene.

 

Drugi dan festivala, v soboto ob 18.00 uri, so v MIKK-ovem klubskem prostoru predvajali dobitnika Zlate palme lanskega festivala v Cannesu, film Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake). Film prikazuje portret slehernika v boju proti absurdnemu sistemu podeljevanja socialnih podpor v Veliki Britaniji.

V večernih urah je občinstvo navdušil domači band Mrkeči zvoki (Pepson, Valentin, Meko, Beno, Đouže, Kiki, Mirko, Teox), nato pa je premierno v Murski Soboti nastopil General Woo, eden izmed pionirjev hiphopa na prostorih ex-yu.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2017 ob 10:26 gost

      Mimo vdarili.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2017 ob 10:40 gost

      Obiskovalci pa samo obrekovalci hrvaške muzike. Precej jih je!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.05.2017 ob 4:26 gost

      Lepilaši nakrkani...budaletine

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.