https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Turniški gasilci namenu predali novo vozilo

Turnišče, 03.05.2017 ob 7:00  

V ponedeljek, 1. maja, so v Turnišču pripravili slavje ob predaji novega vozila in obenem počastili zavetnika gasilcev sv. Florjana.


Uvodoma so se gasilci iz domače občine in okoliških krajev udeležili maše namenjene njihovemu zavetniku, nato pa so s sokrajani namenu predali novo vozilo GVM-1.  Vozilo je vključno z nadgradnjo stalo skoraj 38 tisoč evrov, pri nakupu pa so jih finančno podprli GZ Turnišče, Občina Turnišče, Zavarovalnica Triglav, BP Blister Pack, krajani in krajanke občine Turnišče, sredstva so pridobili tudi s prodajo starega vozila PGD Renkovci, nekaj pa je vložilo tudi društvo PGD Turnišče samo. Za del sredstev so bili primorani najeti leasing, ki ga nameravajo poravnati v dveh letih, ob tem pa računajo, da bodo del sredstev za poravnavo dolga pridobili tudi na razpisu GZ Slovenije, je ob tej priložnosti povedal predsednik društva Gregor Škrget.

Gasilce in zbrano publiko sta ob tej priložnosti nagovorila županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver in generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje RS Darko But, novo vozilo pa je blagoslovil župnik pater Toni Brinjovc. Prireditev so s kulturnim programom popestrili domači glasbeniki in pevke ljudskih pesmi. Po podelitvi plaket zaslužnim za pridobitev novega vozila je sledila zabava z Veškimi dečki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.