https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Murskosoboški javni zavodi se bodo zadolžili

Murska Sobota, 05.05.2017 ob 9:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj sestali na 21. redni seji mestnega sveta. Največ časa so razpravljali o še vedno zelo aktualni - sprejetju načrta za kakovost zraka ter pri točkah, ki so se nanašale na zadolževanje javnih zavodov. 

 

Kvaliteta zraka in ogrevanje v Murski Soboti sta tudi tokrat bila deležna precej burne razprave 

Murskosoboški mestni svetniki so se seznanili s predlogom odloka o načrtu za kakovost zraka in s programom ukrepov okoljskega ministrstva. Na merilnem mestu v Rakičanu so  v letu 2013 zabeležili 38 preseganj mejne dnevne koncentracije delcev PM 10, v letu 2014 33, 2015 47 in lani 42 preseganj. Dovoljeno število preseganj je 35 na leto. Ukrepe za izboljšanje kakovosti zraka je potrebno izvajati dokler kakovost zraka ni tri leta zaporedoma pod dopustnim številom preseganj.

Program ukrepov predvideva med drugim povečanje odjema iz sistema daljinskega ogrevanja, širitev plinovodnega omrežja, spodbujanje zamenjave starejših kurilnih naprav, prenova toplotnega ovoja stavbe in druga. Ob tem se je kot že velikokrat poprej vnela precej burna razprava o najboljših načinih ogrevanja za mesto, projektu širitve daljinskega ogrevanja in nadaljevanje projekta koriščenja geotermalne energije.

Javni zavodi se bodo zadolžili

Mestni svetniki so med drugim podprli zadolževanje štirih javnih zavodov. Le to je potrebno zaradi premostitve sofinanciranja (pred financiranja) iz evropskih sredstev za odobrene projekte. Pomurski muzej Murska Sobota in Ljudska univerza Murska Sobota se bosta zadolžila za 100 tisoč evrov, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota za 248 tisoč evrov ter RIS Dvorec Rakičan za 107 tisoč evrov.

Murskosoboški mestni svetniki so podprli tudi odlok o ureditvi cestnega prometa v mestni občini, potrdili predlog zaključnega računa za leto 2016 ter podali soglasje k letnemu programu, finančnemu in kadrovskemu načrtu RIS Dvorec Rakičan.

Danes bodo odločali o podpori Zajcu za direktorja Pomurskih lekarn 

Sejo bodo zaradi prekinitve, ki je nastala zaradi prekoračitve časa, ki je določen v poslovniku, nadaljevali danes, ko bodo med drugim glasovali o podaji soglasja k imenovanju Ivana Zajca za nov mandat za direktorja Pomurskih lekarn.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2017 ob 11:02 gost

      Kak pa te tau, ka je naj, naj.. in oh, svetnik samo na šestih slikah?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2017 ob 15:06 - gost

      glavno ka mamo gokart stezo namesto krožišča

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.05.2017 ob 15:53 aa gost

      Gost tij si navadno tele, malo pogledni kakšno krožišče je tou, nači se je nej dalo napraviti, je pa odlično izpelano, gužve več sploj nega. Glavno ka si tij nika napijso pa zašinfo.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2017 ob 17:39 gost

      @aa gda je pa te gužva bila? Porušili smo normalno delujoče in urejeno križišče in ga nadomestili s Hungaroringom. Zgleda kak če bi bili v Lentiju 1960

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2017 ob 8:16 gost

      žuta barva v sobote ? To je skoro tak kak da bi usred maribora napravle zelene tlakovce oz robnike.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2017 ob 19:19 gost

      a ko će to da plati?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.