https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Radgonski odbor NSi župana Rojka poziva k bolj premišljenim odločitvam za finančno razbremenitev občanov

05.05.2017 ob 11:00  

Člani in simpatizerji NSi iz občine Gornja Radgona so zaskrbljeni glede področja infrastrukture tako v njihovi občini, kot tudi v celotnem Pomurku. Kot pojasnjujejo, nadzor nad številnimi institucijami, kot sta na primer CEROP in Pomurski vodovod (sistem C), obvladujejo zgolj župani. Ker so člani NSi zaskrbljeni zaradi prelivanja sredstev znotraj teh institucij iz neprofitnega v profitni del in posledično prelivanja sredstev občanov, so na tamkajšnjega župana naslovili javno pismo. V pismu ga pozivajo k odgovornejšemu ravnanju.


Pismo objavljamo v celoti:

Spoštovani gospod župan Stanislav Rojko,

Člani OO N.Si Gornja Radgona, zbrani na rednem letnem zboru 21. 04. 2017 izražamo globoko zaskrbljenost v zvezi s tematiko izgradnje vzdrževanja infrastrukturnih objektov, še posebej vodovodnega omrežja, kanalizacije in novo zgrajene čistilne naprave. Vložena sredstva v naštete objekte so že sedaj ogromna, tako evropska, kot tudi naša, občinska. Sekundarno vodovodno omrežje in kanalizacija sta v precejšnjem delu nedokončana. Vodovodni sistem ima še vedno velike vodne izgube, kanalizacijski sistem še sploh ni izveden ločeno za fekalne in meteorne vode. Občani pa že sedaj dobivamo velike (prevelike) položnice.

Podoben problem bo nastal z ukinitvijo ekoloških otokov, ko bomo občani morali odpadke ločevati doma in tako imeti izdelan prostor za zabojnike oziroma vreče. Dodatni zabojniki bodo za vsako gospodinjstvo dodaten strošek. Zaradi prebogatih investicij že sedaj primanjkuje denarja za ostale potrebe občine, tako na cestah, kot tudi v šolstvu, športu, kulturi, raznih društvih; občani pa smo s položnicami obremenjeni bolj, kot kdaj koli v zgodovini.

Spoštovani gospod župan Stanislav Rojko, pozivam vas, da se, kljub temu, da ste neprofesionalni župan, tem perečim problemom več in bolje posvetite in zmanjšate finančno obremenitev nas občanov, pa tudi podjetij, ki so se jim stroški za pitno in odpadno vodo v zadnjih letih močno povečali. Ne nazadnje smo vam prav občani na svobodnih volitvah zaupali vodenje občine.

V Gornji Radgoni, 21.04.2017

Predsednik OO NSi Gornja Radgona

Ivan Kajdič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.