https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Turnišče obeležila 50 let vrtca Turnišče

Turnišče, 11.05.2017 ob 7:05  

V petek, 5. 5. 2017, je na OŠ Turnišče potekala osrednja prireditev ob 50. obletnici vrtca Turnišče. Malčki iz VVE Turnišče in učenci OŠ Turnišče so pripravili pester kulturni program. Zbrane so nagovorile ravnateljica OŠ Turnišče, Melita Olaj, predstojnica ZRSŠ OE Murska Sobota, Irena Kumer in županja občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver.

Ob tej priložnosti zbrana donatorska sredstva so bila namenjena nakupu didaktičnih in drugih igrač ter materiala, ki ga vrtec potrebuje za svoje delovanje, preostanek pa izdaji biltena in izvedbi prireditve. Občina Turnišče pa je vrtcu podarila dve klimatski napravi z namenom, da bo otrokom in zaposlenim udobno tudi v vročih poletnih mesecih.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver: »Kraja si brez vrtca ne znam predstavljati, tudi prireditev brez otroškega vrveža ne. Hvala vsem generacijam vzgojiteljic, ki so 50 let vzgajale naše otroke, ki so uživali v svojem otroštvu.«

Ravnateljica OŠ Turnišče Melita Olaj je izpostavila uspešne vrteške projekte in dejavnosti, kot so: eko – dejavnosti, zdrava šola/vrtec, mednarodni projekt Bambini, Sanje v mojem vrtcu, dramski nastopi zaposlenih ob različnih priložnostih, soorganizacija otroške Vrtijade, sodelovanje z vrtcem Vjeverica iz Čakovca, ugotavljanje kakovost s samoevalvacijo, evropski projekt zdrave skupnosti Healthy, odkrivanje skrinje zakladov varaške dediščine, vozičkarijada, …

»Zavedamo se, da je osnovni pogoj za uspešen razvoj otroka dobro počutje v vrtcu in doma, zato želimo vsakemu otroku nuditi varno, spodbudno učno okolje za njegov razvoj in učenje,« je še dodala ravnateljica OŠ Turnišče Melita Olaj.

Po končani prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali razstavo likovnih del otrok v prostorih vrtca Turnišče ter na slavnostni pogostitvi ob zlatem jubileju uživali v slastni torti.

Od leve proti desni: Okrepčevalnica Amir Nuhija s.p., Anica Gombar, podžupanja Jasmina Denša, Varaš bar Tadeja Cigut s.p., Mercator d.d. Ciril Režonja, Varaš d.o.o. Zdravko Lebarič, DENTAL dentalne storitve d.o.o. Dominik Zver, županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver, NOGRAD – GM d.o.o. Ciril Štesl in Tanja Cigut.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.