https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Članice ŽNK Teleing Pomurje z visoko zmago nad ekipo iz Radomelj

11.5.2017  

V Športnem parku Beltinci je bil v nedeljo odigran še zadnji krog rednega dela SŽNL, v katerem so se članice ŽNK Teleing Pomurje pomerile z ekipo iz Radomelj. Glede na zadnja srečanja, so se domače igralke izkazale z izjemno učinkovitostjo in zanesljivo slavile z 9:1 (3:1) ter tako osvojile prvo mesto po rednem delu tekmovanja.


Tudi v derbi zadnjega kroga rednega dela, so domače igralke krenile brez prve vratarke Sare Nemet, ki še zmeraj okreva po bolezni. Tako je Nuša Ladinek na igrišče Športnega parka Beltinci poslala Špelo Fras, Tijano Krstić, Špelo Kolbl, Manjo Rogan (C), Moniko Conjar, Špelo Rozmarič, Nikoleto Nikolić, Biljano Bradić, Anjo Prša, Tjašo Tibaut in Saro Makovec. Na klopi za rezerve so na priložnost počakale Nika Nemec, Helenna Hercigonja Moulton in Tjaša Nemec.

Srečanje, ki ga je vodila sodniška trojka Doroteja Mušič, Tomaž Marin in Tomaž Vadlja, je bolje začela domača ekipa. Že v drugi minuti srečanja je v gostujoči kazenski prostor odlično prodrla Monika Conjar, že premagala gostujočo vratarko Sonjo Čevnik, toda žoga je za las zgrešila cilj. S strelom je poizkušala še Tjaša Tibaut, toda žoga se je od vratnice odbila v gol avt. Toda, približno, 150 gledalcev, ki so se zbrali v Športnem parku, ni dolgo čakalo na zadetek. V 5.minuti srečanja je s strelom poizkusila Manja Rogan, žoga se je odbila do Biljane Bradić, ki jo je podala do Špele Kolbl, ki je streljala iz »voleja«, žogo pa je v lastno mrežo preusmerila Karmen Ulbin.

Tudi v nadaljevanju so domače igralke prevladovale, žoga je lepo tekla, domača ekipa je zgledala popolnoma drugače kot na zadnjih srečanjih. Gostje iz Radomelj so se osredotočale na branjenje svojega gola in preko hitrih protinapadov poizkušale ogroziti Špelo Fras. V 9.minuti srečanja je v zmedo v gostujoči obrambi povzročila Monika Conjar, ki je lepo preigravala in na koncu sprožila, toda reprezentančna vratarka Sonja Čevnik, se ni dala presenetiti. V 17.minuti pa nova bliskovita akcija Špele Kolbl, ki je prodrla po desni strani gostujoče obrambe, žogo poslala na rob gostujočega petmetrskega prostora, kjer jo je Biljana Bradić dobesedno zabila v gostujočo mrežo in povišala na 2:0.

Tudi po doseženem zadetku domače igralke niso popuščale, še naprej so napadle, toda konkretnejših priložnosti si niso pripravile. V času največje premoči domačih igralk pa hladen tuš za domače igralke. Dolgo žogo na polovico igrišča domačih igralk so poslale gostje, Nikoleta Nikolič jo je, pred Zalo Vindišar, rutiunrano izbila v avt. Avt je izvedla Karmen Ulbin, Tija Vrhovnik ji je žogo vrnila, Ulbinova pa je nepričakovano sprožila in presenetila Špelo Fras ter znižala rezultat na 2:1. Že v naslednjem napadu, je s strelom znova poizkusila Monika Conjar, že premagala Sonjo Čevnik, toda žoga je za malo zgrešila desno vratnico gostujočega gola. Po tej priložnosti so gledalci videli raztrgano igro, srečno doseženi zadetek je dal krila gostja, toda konkretnejših priložnosti si niso pripravile. Vse upe na ugoden rezultat pa je gostjam razblinila Špela Kolbl, ki je, v zadnji minuti prvega polčasa, izkoristila prekrasno podajo Monike Conjar, preigrala Sonjo Čevnik in rutinirano zabila za 3:1.

Tudi v nadaljevanje srečanja so odločneje krenile domače igralke in si že v 50.minuti priigrale lepo priložnost, ki jo je zapravila Špela Kolbl. V 52.minuti srečanja je žogo na levi strani igrišča sprejela Monika Conjar, preigrala tri gostujoče igralke in z čudovitim lobom premagala gostujočo vratarko ter povišala na 4:1. Samo pet minut pozneje je lepo akcijo napada domačih igralk začela Biljana Bradić, žogo je podaljšala do Tjaše Tibaut, ki je na rob gostujočega petmetrskega prostora poslal uporaben predložek. Na žogo je pritekla Špela Kolbl in jo, za 5:1, zabila v gol nemočne Čevnikove.

Tudi šesto žogo je v gostujočo mrežo, zabila Špela Kolbl. Akcijo domače ekipe je na polovici domačih igralk začela Nikoleta Nikolić, žogo podala Biljani Bradić, ki jo je »iz prve« podaljšala do Anje Prša. Anja je v gostujoči kazenski prostor poslala uporaben predložek, kjer se je še enkrat izkazala Špela Kolbl in z volejem povišala na 6:1. V 68.minuti srečanja je Nuša Ladinek iz igre potegnila, v nedeljo izjemno razpoloženo Saro Makovec in v igro poslala Helenno Hercigonja Moulton. In prav Helenna je, v 72..minuti srečanja poskrbela za spremembo rezultata. S strelom je v gostujočem kazenskem prostoru poizkusila Manja Rogan, gostje so žogo izbile do Nikolete Nikolić, ki je poizkusila s strelom. Žoga se je od gostujoče obrambe odbila do odlično postavljene Helenne Hercigonja Moulton, ki je s prekrasnim strelom povišala na 7:1.

V 74.minuti srečanja je priložnost za nabiranje izkušenj dobila Tjaša Nemec, ki je zamenjala Biljano Bradić. Na 8:1 je v 78.minuti srečanja povišala Monika Conjar, ki se je, po asistenci Tjaše Nemec, samo znašla pred Sonjo Čevnik in zadela desni spodnji kot njenih vrat. Še v isti minuti je Nikoleto Nikolić zamenjala še Nika Nemec. Končni rezultat srečanja je, s svojim četrtim zadetkom postavila Špela Kolbl, ki je izkoristila zmedo v gostujoči obrambi in žogo znova zabila v gostujočo mrežo.

Za prikazano v nedeljo si prav vse domače igralke zaslužijo pohvale in če smo jih za prikazano na minulih srečanjih grajali, jih je potrebno danes še enkrat pohvaliti. Igra ni bila blesteča, napake se pojavljajo, toda želja, motiv in srčna borba, ki so jo prikazale v nedeljo, nas lahko navdajajo z upravičenim upanjem na nov uspeh v prvenstvu. Veseli dejstvo, da se je končno odprlo Špeli Kolbl, odlično sta v sredini gostujoče poizkuse prekinjali in domače napadalke zaposlovali z žogami Manja Rogan in Sara Makovec. Za prihajajoče pomembne tekme, je še nekaj rezerve pri Tjaši Tibaut, ki je na nedeljskem srečanju predvsem asistirala in ne gre dvomiti, da bo njihova najizkušenejša igralka popeljala soigralke do novega naslova.

Lov na to lovoriko pa se nadaljuje že naslednjo nedeljo, ko se bodo igralke ekipe ŽNK Teleing Pomurje znova pomerile z ekipo iz Radomelj. Ker pa je na igrišču v Športnem parku Beltinci popoldan zelo pomembno srečanje 3.SNL-vzhod, zaenkrat še ne moremo povedati, kje se bo odigralo to srečanje in vas bomo o tem obvestili naknadno.

So pa s tekmovanjem v Ligi deklet U17 nadaljevale tudi  mlade igralke, ki so na Ptuju, s 4:1(1:1), premagale domačinke. Domačo mrežo je dvakrat zatresla Nina Kajzba (42, 66), po en zadetek pa sta prispevali Luana Zajmi (23) in Albinca Čizmazija (75) Po dvanajstih odigranih srečanjih Lige deklet U17, zasedajo mlade igralke prvo mesto na lestvici in so na dobri poti, k osvojitvi naslova državnih pravkinj. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2017 ob 10:39 gost

      še povezava na kateri se lahko pogleda celotno srečanje. www.youtube.com/watch?v=6Du82300XwQ

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.