https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prosti strel: NK Odranci - ko malček ponagaja "velikim"

11.5.2017  

Na Pomurec.com ob četrtkih objavljamo prispevke iz rubrike Prosti strel, v katerih predstavljamo zanimivosti nogometnega dogajanja na pomurskem območju. Tokrat smo pokukali v tabor Odranec, ki spomladi navdušujejo z rezultati in opravili pogovor s predsednikom kluba Alenom Hajdinjakom.

 

 

Ste v klubu pričakovali tako odlične rezultate spomladi?

Za nekatere pričakovano, za nekatere pač ne. Borimo se, kolikor nam dopušča kader s katerim se borimo že cel spomladanski del in je naš največji nasprotnik. Nobene tekme nismo odigrali v popolni sestavi, saj nam v povprečju manjkajo 2-3 standardni igralci na tekmo, pa naj bo to  zaradi kartonov ali pa poškodb.


Odrance so med kandidate za vrh uvrščali le redki, je zaradi tega lažje?

Odranci zadnjih nekaj let niso bili slabši kot 3., tako da mene osebno ne preseneča uvrstitev. Cilj nam je bila uvrstitev med prve štiri, a smo ga pretekli vikend presegli, saj slabši kot tretji ne moremo biti. Je pa res da glede na vložek in medijske pompe drugih ekip nismo bili v ospredju na začetku prvenstva. 


Zimski prestopni rok je minil skoraj brez kadrovanja.

Pozimi narediš kar lahko, saj je usoda večine igralcev v rokah klubov. Že proti koncu jesenskega dela smo delali na obrambno in napadalno usmerjenem igralcu, kar nam je s prihodoma Gerencsérja in Vinkoviča tudi uspelo.

Videti je, da je v klubu dobra kemija med igralci, trenerjem in upravo kluba.

Vsi zgornji dejavniki so potrebni za uspeh, če manjka samo kanček tega, zgodba ne more biti uspešna. Vsak ve kaj mu je storiti in uspeh je viden. Vsi smo med sabo prijatelji, zato je trenutno pozitivna energija oz. kemija na višku.

Klub je v boju za 2. SNL, obstaja interes po napredovanju?

Gremo tekmo po tekmo, čakajo še nas tri preizkušnje, ki jih je potrebno zmagati in takrat bo čas za podrobnejše odločitve.

Je ključ za napredovanje tesnejše sodelovanje z lokalno skupnostjo?

Sigurno. Brez lokalne skupnosti in občine Odranci, ter vseh prostovoljcev, uspeha ni.


Zlobni jeziki govorijo o paktu med Odranci in Nafto

Za te govorice sem prvič slišal iz medijev. Ne vem na podlagi česa so razširjene, lahko pa zagotovim, da NK Odranci ne bodo nikogar prosili za točke in se tudi na prošnje obratno ne bomo odzvali, pa naj gre za Nafto, Muro ali ekipo, ki se bori za obstanek. Fantje so na igrišču in se borijo za svoj klub, trenirajo in sanjajo uspeh, zato se mi podobne govorice zdijo nesmiselne ali pa so plod nevoščljivosti. Do konca prvenstva nam je cilj odigrati pošteno in častno, ter v borbi in srčnosti za naš klub. Možnosti trenutno kažejo da lahko osvojimo 1., 2. ali 3 mesto. Kar koli se zgodi smo svoj uspeh na nek način dosegli.


Klub se poleg tekmovalnega dela razvija tudi drugače, dobili ste novo kosilnico, povečale se bodo slačilnice ...

Klubu manjka še klubski prostor in pisarna, kjer bi se lahko družili z igralci tudi v deževnih in hladnih dneh. To nam ob pomoči Občine Odranci uspeva. Nadejam se, da bo NK Odranci v prihodnje sodobno opremljen klub in za naše razmere na višjem standardu.

 

Je mogoče kdaj v Odrancih pričakovati tudi reflektorje?

Prvo so na vrsti slačilnice in končanje BMX steze, potem bomo strmeli korak po korak k novim ciljem. Trenutno želimo do zadnje minute prvenstva ostati v vrhu in borbi za prvaka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.