https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Murskosoboške odbojkarice ostajajo v drugi ligi

Murska Sobota, 8.4.2011  

Murskosoboške odbojkarice najverjetneje ne bo potrebno igrati kvalifikacij za obstanek v drugi ligi, saj se je ekipa ATK Grosuplje II odpovedala tako imenovani mini ligi, ekipa Olimp pa se je odpovedala nastopu v drugi ligi. Stvari še niso stoodstotne, saj trenutno še poteka 72-urni rok za pritožbe.

Odbojkarice DŠR Murska Sobota so po rednem delu sezone v drugi ligi osvojile deveto mesto, kar bi po pravilnikih moralo pomeniti, da se bodo za obstanek morale boriti v mini ligi štirih ekip – poleg DŠR M. Sobota še Triglav (10. v drugi ligi) ter ATK Grosuplje II (3. DOL-zahod) in Braslovče (3. DOL-vzhod). Prva ekipa ATK Grosuplja bori za vstop v prvo ligo in če ji spodleti, to po pravilniku pomeni, da druga ekipa ne more igrati v isti ligi, zato so je slednja odpovedala kvalifikacijam, medtem ko se je ekipa Olimp Ljubljana, ki je sicer osvojila četrto mesto v drugi ligi, odpovedala nastopu v prihodnji sezoni.

Dodatne kvalifikacije niso potrebne

To pomeni, da bi se za tri prosta mesta morala v kvalifikacijah pomeriti tri ekipe, zato le-te niso potrebne. Tako bosta DŠR M. Sobota in Triglav tudi naslednjo sezono drugoligaša, Olimp bodo zamenjale Braslovče, namesto Partizana Škofja Loka in Mislinje pa sta se v drugo ligo uvrstili Sloving Vital II in Nova KBM Branik II. Takšen razplet še ni uraden, saj more preteči še 72-urni rok za morebitne pritožbe.

In kaj o letošnji sezoni meni kapetanka DŠR M. Sobote Katja Rogan? "Letošnja sezona je bila sezona vzponov in padcev, gledano tako po igri na tekmah kakor tudi po rezultatih skozi sezono. Še vedno menim, da smo imeli dovolj dobro ekipo vsaj za sredino lestvice. Žal smo imeli neverjetno smolo s poškodbami, tudi sama zadnje štiri tedne nisem mogla pomagati ekipi. V drugem delu sezone smo dosegli celo peto mesto, kar je tudi nek pokazatelj naših zmožnosti, a nam pač ni uspelo, da bi se obdržali," pravi Roganova.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.