https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sprejeli celostno prometno strategijo občine Gornja Radgona

12.05.2017 ob 12:00  

Celostna prometna strategija Občine Gornja Radgona je sprejeta. Skoraj v eno-letnem procesu je projektna skupina uspela povezati vse ključne akterje na področju mobilnosti in ostalih področjih, ki so tesno povezane s prometom v občini.


Priprava Celostne prometne strategije se trenutno nahaja v zadnji fazi, ko je dokument že sprejet. Občinski svet Občine Gornja Radgona je dne, 11. maja 2017 sprejel strateški dokument, ki povzema rezultate vseh predhodnih dejavnosti.  Po končnem preverjanju kakovosti so ga vključno z akcijskim načrtom formalno potrdili še tudi politični predstavniki na občinskem svetu. Nujno je, da se ob tem Strategiji zagotovi široka podpora javnosti.

Strategijo morajo legitimirati tudi izvoljeni občinski svetniki, zato smo morali zagotoviti zadostno politično podporo ter sprejetje dokumenta na občinskem svetu. S tem ključnim korakom občinski svet Strategijo formalizira in prevzame odgovornost zanjo, hkrati si znotraj občine zagotovimo soglasje o okvirih izvajanja ukrepov.

Dobra Strategija ne pomeni samodejno tudi dobrih rezultatov. Ob kakovostnem dokumentu moramo poskrbeti še za vodenje in tako zagotoviti nadzor nad izvajanjem ukrepov in za upravljanje s tveganji. Za to potrebujemo soglasje med vsemi ključnimi deležniki, ki sodelujejo pri izvajanju določenega ukrepa.

Uresničevanje predvideva mnogo krajše cikle kot proces priprave Strategije. V večini primerov vključuje prilagajanje ciljnih vrednosti, pa tudi načrtovanje, podrobno opredeljevanje, upravljanje, komuniciranje in spremljanje izvajanja ukrepov.

Da bi uresničevanje Strategije lahko uspešno vodili, formaliziramo vloge ključnih deležnikov, ki sodelujejo pri izvajanju ukrepov, in dobro koordiniramo sodelovanje med njimi.

Končni rezultat procesa priprave Celostne prometne strategije je dokument, ki je javno objavljen v tiskani in digitalni obliki. Vsebuje 44 strani, kar zagotavlja zadostno izčrpnost, a ohranja jasnost in berljivost. Napisan je tako, da je razumljiv strokovni in splošni javnosti. Vsebina dokumenta je prilagojena posebnostim občine in specifičnim izzivom, s katerimi se ta srečuje. Navadno vsebuje poglavja, kot so Izhodišča in ozadja, Ključni izzivi in priložnosti občine, Vizija in cilji, Ukrepi po posameznih stebrih (hoja, kolesarjenje, javni potniški in cestni motorni promet) in Akcijski načrt.

Po potrditvi začnemo Celostno prometno strategijo uresničevati. Ker gre za strateški dokument občine, dobijo vse z njim predvidene dejavnosti trden okvir, ostanejo pa brez podrobnih navodil, kako naj izvajamo posamične ukrepe. Zato je občina pripravila interni dokument, ki spremlja uresničitev kazalnikov ter metode, kako bodo zagotavljali potrebne podatke.

Naj bo strategija uspešna in prinese v Gornjo Radgono kvaliteto bivanja tudi na področju mobilnosti. Občani in občanke Gornje Radgone, vi ste tisti, ki boste odločali o uspešnosti izvajanja Strategije.

Projektna skupina: ZEU d.o.o.,Center za zdravje in razvoj Gornja Radgona, Razvojna agencija Sinergija d.o.o., Univerza v Ljubljani, Fakulteta za gradbeništvo, Prometnotehniški inštitut

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.