https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Filovskem Gaju imenovali XI. Prekmursko vinsko kraljico

Filovci, 15.05.2017 ob 9:00  

V soboto, 13. maja 2017, je Društvo Gaj - vinogradniško turistično društvo Filovci pripravilo imenovanje XI. Prekmurske vinske kraljice, ki je postala Špele Casar iz Filovec. Casarjeva bo v triletnem mandatu z možnostjo podaljšanja skrbela za promocijo prekmurskih vin, vinogradništva in vinarstva Prekmurja.  


Novo Prekmurko vinsko kraljico sta v imenu Koordinacije društev vinogradnikov Prekmurja imenovala Jožef Tratnjek, ki je predsednik Društva Gaj ter predsednik koordinacije prekmurskih vinogradniških društev in Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik ter vitez vina. Pri imenovanju Špele Casar za vinsko kraljico sta sodelovala še župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač in vinski vitez Ernest Ebenšpanger.

Župnik Stanislav Zver je blagoslovil spominsko ploščo, zidanico in vinsko klet. Po ogledu kleti je sledila zabava v šotoru s skupino Langa.

Društvu Gaj sta vinsko klet z vinogradom zapustila Jože Berden in njegova mama Bara Berden. Zidanico so člani društva obnovili sami in s pomočjo pokroviteljev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.