https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju le redke srednje šole z omejenim vpisom

15.05.2017 ob 10:00  

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na svoji spletni strani objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2017/2018 po stanju na dan 15. 5. 2017.

O morebitnih omejitvah vpisa v posameznih programih bodo prijavljeni kandidati seznanjeni najkasneje do 6. junija 2017, so zapisali na ministrstvu.

Redka omejitev vpisa v pomurskih srednjih šolah

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota se je bilo mogoče vpisati na tri programe: bolničar-negovalec, kjer je bilo prostih vpisnih mest 26, prijavljenih pa je 10 kandidatov, na programu kozmetični tehnik je bilo na razpolago 28 mest, kjer bodo omejitve saj jih se jih je na to smer vpisalo kar 37 kandidatov, na programu zdravstvene nege pa je bilo razpisanih 84 prostih mest, prijavilo se jih je 83.

Na Gimnaziji Murska Sobota sta letos razpisani 102 vpisni mesti, od tega jih je 18 namenjenih športnemu oddelku. Prijavljenih je 62 kandidatov, na športni oddelek pa se jih je prijavilo 18.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer bo v prihodnjem šolskem letu lahko sprejela 84 novih gimnazijcev in 28 dijakov predšolske vzgoje. Na program gimnazije se je prijavilo 70 kandidatov, na program predšolske vzgoje pa je vpisanih 28. Na smeri gledališče in film je razpisanih 28 mest, prijavljenih pa je 30 kandidatov, kar pomeni, da bodo omejitve. 

Na Ekonomski šoli Murska Sobota je za program ekonomska gimnazija prijavljenih 18 bodočih dijakov, razpisanih je bilo 28 mest. Tako da omejitev vpisa ne bo. Podobna situacija je tudi pri naslednjih programih: ekonomski tehnik (razpisanih 28 prostih mest, prijavljenih 19 kandidatov), logistični tehnik (28 vpisnih mest, prijavljenih 26 kandidatov), prodajalec (26 vpisnih mest, 9 prijavljenih).

Dvojezična srednja šola v Lendavi nudi splošni gimnazijski program, na katerega se je na razpisanih 32 vpisnih mest prijavilo 13 kandidatov. Nudijo še šest programov, na vsakem je bilo razpisanih 16 prostih mest, prijav pa je na petih programih manj od prostih mest: avtoserviser (2 prijavljena), elektrikar (3 prijavljeni), kemijski tehnik (8 prijavljenih), mehatronik operater (8 prijavljena) in prodajalec (7 prijavljeni), Na programu strojni tehnik so omejitve, saj je razpisanih 16 prostih mest, prijavljenih pa je 18.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci bo izvajala dva programa. Na program gastronom hotelir se je lahko vpisalo 26 dijakov, prijav pa je bilo 24. Na program gastronomsko-turistični tehnik pa se je lahko vpisalo 28 kandidatov, dobili pa so 21 prijav.

Biotehniška šola Rakičan Murska Sobota je razpisala 16 vpisnih mest za program pomočnik v biotehniki in oskrbi (prijavil se je samo 1), 26 vpisnih mest za program gospodar na podeželju (prijavilo se jih je 12) ter po 28 vpisnih mest za programa kmetijsko-podjetniški tehnik (prijavilo se jih je 14).

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je za prihajajoče šolsko leto razpisala osem programov. Na program inštalater strojnih inštalacij se je lahko vpisalo 26 kandidatov (prijavljenih jih je 11), na program avtoserviser bodo omejitve se je na razpisanih 26 mest prijavilo 30 kandidatov, na program mizar se jih je na razpisanih 26 prostih mest prijavilo 26, na program elektrikar, kjer je prav tako bilo razpisanih 26 prostih mest, se jih je vpisalo 17. Razpisali so tudi 56 prostih mest za program tehnik računalništva, na katerega se je vpisalo 34 bodočih dijakov, na program tehnik oblikovanja se je od 28 prostih mest vpisalo 29 kandidatov, na program strojni tehnik je od 56 razpisanih, vpisanih 38 kandidatov in na program elektrotehnik je od razpisanih 28 prostih mest vpisanih 28 kandidatov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.