https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Minuli teden nebo preplavili akrobatski piloti

17.05.2017 ob 9:15  

Minuli teden je na letališču v Murski Soboti bilo precej prestro, namreč je letališče gostilo vrhunske akrobatske pilote, ki tekmujejo v Red Bull Air Race. Čez teden so piloti iz različnih držav v Rakičanu opravili priprave na tekme v eni od najhitrejših disciplin motošporta.


Red Bull Air Race je mednarodno tekmovanje v akrobatskem letenju, ki ga je leta 2003 začel prirejati Red Bull. Na njem tekmuje le elitna peščica akrobatskih pilotov s samega svetovnega vrha. Ti med seboj tekmujejo, kdo bo hitreje prevozil določeno pot, pri čemer morajo pri visoki hitrosti navigirati med postavljenimi zračnimi vrati oziroma tako imenovanimi piloni. Red Bull je tekmovanja z letom 2011 prekinil, z namenom reorganizacije in uvedbe novih varnostnih standardov. A se je tekmovanje vrnilo leta 2014.

Več fotografij v spodnji galeriji:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.