https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici potekala kontrola po mednarodnem standardu

20.05.2017 ob 7:05  

15. in 16. maja je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala druga kontrolna presoja po mednarodnem standardu za zdravstvene organizacije AACI (American Accreditation Commission International), standardu ISO 9001:2008 in EN 15224.


Prve splošne ocene presojevalcev so bile dobre, pisno poročilo presoje pa bo murskosoboška bolnišnica prejela v desetih dneh. Presojo so izvedli zunanji presojevalci AACI-ja, spremljali so jih tudi opazovalci, med njimi je bil tudi državni sekretar Ministrstva za zdravje Republike Hrvaške.

Področja, ki so jih presojali so bila: klinično okolje oziroma presoja oskrbe pacientov, fizično okolje in sistem vodenja kakovosti. V skladu z načrtom presoje so presojevalci obiskali oddelke in službe in se seznanili s procesi v bolnišnici ter opravili razgovore z zaposlenimi in pacienti. Prav tako so proučili zapise, politike, postopke in ukrepe iz prejšnjih presoj.

Pisno poročilo presoje bo murskosoboška bolnišnica prejela v desetih dneh. Temu pa bo sledil akcijski načrt z ukrepi v smislu odpravljanja neskladij na področju kakovosti in varnosti. Prva splošna ocena presojevalcev je bila dobra, pri čemer je bila večina področij prepoznanih kot odličnih, nekatera pa so potrebna izboljšav. 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.