https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi letos kenijska prevlada na maratonu v Radencih

Radenci, 20.05.2017 ob 17:51  

Po dobrih dveh urah je zmagovalec 37. Maratona Treh Src je Kenijec Joel Maina Mwangi s časom 02:21:51, med ženskami pa je prva na cilj pritekla njegova rojakinja Gladys Jepkurui Biwott s časom 02:51:31. Najboljša Slovenca pa sta bila Aleš Debeljak s časom 02:47:05 ter Jasmina Jelovšek s časom 03:09:44. Zmago v polmaratonski disciplini si je pritekel Silas Kiprono Too s časom 1:05:45, tretje mesto pa je osvojil Domen Hafner s časom 1:11:07, in s tem osvojil tudi naslov slovenskega prvaka v polmaratonu. Slovenski naslov na 21 km je osvojila Sonja Roman s časom 1:17:25, ki je na drugem mestu zaostala le za Kenijko Stellah Barsosio Jepngetich ki je 21km pretekla s časom 1:14:58.

Maratona se je udeležilo precej znanih obrazov, med njimi je bilo videti tudi predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja, naše smučarske skakalce in druge znane obraze iz sveta športa.

Tekaški program pa so ob 16.uri zaključili z tekom nejmlajših.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.