https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Šalovcih zaključili projekt »V objemu besed«

Šalovci, 22.05.2017 ob 11:15  

V vrtcu Šalovci so minuli teden izvedli zaključno srečanje projekta »V objemu besed«.


Otroci so ta dan nestrpno pričakovali pisateljico, pesnico in učiteljico Aksinjo Kermauner. Skozi vrata je vstopila nasmejana in s polnimi rokami pripomočkov za svojo predstavitev. Očarala jih je s tipno slikanico Snežna roža, ki je namenjena slepim in slabovidnim in tudi videčim. Videči se seznanijo z brajevo pisavo, slabovidni pa tipajo slike. Otrokom je dovolila, da so vse, kar je prinesla, tudi otipali ter se tako vsaj malo poistovetili s tistimi, ki ne vidijo z očmi, vidijo pa z ostalimi čutili.

V drugem delu pa so vsi zbrani poslušali pravljico, prav tako namenjeno slepim in slabovidnim Žiga špaget gre v širni svet, ki pa jo je pripovedovala s pomočjo škatle, v kateri je imela like in predmete iz pravljice. Otroke je najbolj očaral majhen Žiga špaget. Sledilo je presenečenje, kajti na obisk je prišel še velikanski Žiga. Otrokom so se zasvetile očke in na obrazih so imeli širok nasmeh.

Ob koncu sta ravnateljica Darja Farič Klemenčič in evalvatorka Simona Pulko podelili otrokom bralna priznanja, staršem pa diplome za sodelovanje v projektu.

Vzgojiteljici pa sva v zborniku zbrali povzetke vseh 10 srečanj, vtise staršev iz Žepne knjižice in vtise otrok o srečanjih, ravnateljica pa je zapisala svoja razmišljanja o projektu.

Avtorici: vzgojiteljici Suzana in Sandra

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.