https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomerski učenci navdušili v predstavi Rumeno čudo

22.05.2017 ob 10:00  

Rumeno čudo v izvedbi podružnične OŠ Cvetka Golarja Ljutomer s častnim pokroviteljstvom Lions kluba Ljutomer je idejo o bogastvu različnosti poneslo med obiskovalce. Z dobrodelnimi prispevki je bilo zbranih 777 evrov, ki jih bodo namenili opremi učnega stanovanja na podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.


17. maja 2017 je v Kulturnem domu Ljutomer potekala gledališko-glasbena prireditev Rumeno čudo. Predstava je sporočala, da nas različnost  res bogati in osvobaja ter da nikoli ni prepozno, da prevetrimo svoja razmišljanja, stališča in tudi vrednote.

Učenci so predstavo odlično izvedli, vanjo pa vnesli tudi svojo iskrenost, predanost in veselje. Polna dvorana kulturnega doma jim je namenila bučen aplavz in celo stoječe ovacije, čeprav so že s samo svojim obiskom prireditve učence zelo razveselili. Krasen občutek je bil nastopati v tako polni dvorani, so povedali.

Polni dvorani obiskovalcev je  prireditev prinesla sporočilo, da spoštujmo drugačnost in drug drugega. Vsi smo tukaj, zdaj, danes in tudi jutri. Vse nas greje isto sonce in namaka isti dež. Vsak od nas ima nekaj, kar lahko obogati, osreči drugega. Več bomo delili ter dajali, več bomo prejemali.

Prireditev na odru je zaključila lepa misel: »Bodimo ne le prijazni, ampak vedno vsaj malo prijaznejši, kot je nujno, in svet okoli nas bo veliko lepši.« (R. J. Palacio, Čudo)


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2017 ob 9:18 Saša gost

      Končno 1x polna dvorana. Pohvalno, bilo je čudovito!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.