https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tujca priprli zaradi vnovčitve ponarejenega denarja

22.05.2017 ob 12:35  

Policisti  PU  M. Sobota so 18. maja v naselju Bratonci prijeli dva tujca, ki  sta po vnovčitvi ponarejenega denarja v trgovini v Beltincih s kraja pobegnila.

Na  podlagi  zbranih  obvestil  so  kriminalisti  ugotovili,  da sta 40- in 28-letni  tujec  omenjenega  dne  okrog  11.00  ure  v trgovini v Beltincih vnovčila  dva  ponarejena  bankovca  v  vrednosti  50  evrov.  Nato  pa sta poskušala  vnovčiti  še  50  in  100  evrski bankovec v drugi trgovini. Med preverjanjem  pristnosti  bankovcev s strani prodajalke, sta oba storilca s kraja  pobegnila in se z vozilom odpeljala proti naselju Bratonci, kjer sta bila  s  strani  policistov  ob  12.15 uri prijeta. Tujcema je bila odvzeta prostost in zoper njiju je bilo odrejeno pridržanje.

Eden  od  storilcev  je  bil v preteklosti že obravnavan za kaznivo dejanje ropa, drugi pa za kaznivo dejanje goljufije. Oba storilca sta bila 20. 5. 2017  privedena  k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper njiju odredil 15-dnevni pripor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.