https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: MePZ Štefana Kovača gostoval v nemškem Ingolstadtu

23.05.2017 ob 13:00  

Mešani pevski zbor Štefana Kovača iz Murske Sobote se je odzval povabilu zbora Jugendkammerchor iz Ingolstadta in od 12. do 14. 5. 2017 gostoval v Nemčiji, v pobratenem mestu Ingolstadt.


Pevke in pevci so pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega v soboto, 13. 5. 2017 ob 19. uri, zapeli na koncertu z naslovom Emotio v dvorani Bauerngerätemuseum Hundszell, skupaj s pevci in pevkami Jugendkammerchor iz Ingolstadta, ki ga vodi Eva-Maria Atzerodt. V osrednjem delu koncerta so zapeli osem pesmi, od nemških romantičnih skladb do slovenskih umetnih in ljudskih pesmi, v programu pa niso manjkale tudi prekmurske viže. Le te so še posebej navdušile vse naše zdomce, ki jih ni bilo malo v nabito polni dvorani. V zaključnem delu koncerta sta oba zbora združila moči in zaključila s tremi skupnimi pesmimi, ki so še posebej lepo zazvenele iz ust več kot 60 pevcev združenega pevskega zbora. Navdušeni aplavz številnih poslušalcev, čestitke in zahvale so dokaz, da pesem ne pozna meja in da se dotakne vsakega srca. Po koncertu je sledilo prijetno druženje pevcev in zborovodij obeh zborov, kjer ni manjkalo dobre volje in predvsem lepe in ubrane pesmi.

V nedeljo, 14. 5. 207, je zbor sodeloval in pevsko oblikoval sveto mašo s sakralnim izborom pesmi v cerkvi svetega Mavricija v starem mestnem jedru Ingolstadta. Tudi tam ni manjkalo navdušenja in povabil na ponovni obisk. Vsem je gostovanje bilo v veliko zadovoljstvo, saj so združili prijetno s koristnim in si ogledali značilnosti nemških mest Passau, Ingolstadt in München. Slovenska pesem je zadonela po Donavi in marsikateri mestni katedrali. Vse je gostovanje notranje obogatilo, še posebej pa poplačalo številne vaje in čas, ki ga posvečajo petju. Poseben čar potovanja je bilo skupno druženje in tkanje prijateljskih vezi med pobratenimi mesti Murska Sobota in Ingolstadt, ki imata že dolgoletno tradicijo sodelovanja in izmenjav na gledališkem, glasbenem, fotografskem, likovnem ustvarjanju. Ni manjkalo tudi novih načrtov in dogovorov, ki bodo še bolj obogatili povezanost dveh mest, predvsem pa ljudi, ki si želijo sodelovanja, druženja in skupnega ustvarjalnega dela.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.