https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi predstavili Ustvarjam za zagon KulturniK! in Međimurski sejem

Lendava, 24.05.2017 ob 13:00  

V Hrvaškem domu v Lendavi je Hrvaško kulturno društvo Pomurje predstavilo projekt »Ustvarjam za zagon KulturniK!«, ki ga izvajajo skupaj z Zvezo hrvaških društev v Sloveniji in Kulturno društvo Zala György iz Pinc. Predstavljen pa je bil tudi dogodek »Međimurski sejem«, ki se bo odvijal 3. junija v Petišovcih pri tamkajšnji trgovini oz. baru Lero.


Operacijo »Ustvarjam za zagon KulturniK!« sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, kot partnerja pa sodelujeta Zveza hrvaških društev v Sloveniji in Kulturno društvo Zala György Pince. Namen projekta je pripadnike madžarske in hrvaške manjšine v Sloveniji izobraziti in razvijati ustvarjalnost na področju avdiovizualne umetnosti in medijev. Zaradi neurejenega ustavno-pravnega položaja se namreč hrvaška manjšina bori s pomanjkanjem virov za delo in tako ne prispeva k zadostnemu prenosu svojih kulturnih dobrin in izboljšanju medijske prepoznavnosti.  

Od lanskega septembra do marca 2017 je bilo na območjih po Sloveniji, kjer živijo pripadniki hrvaške narodne skupnosti izvedenih 12 delavnic, ki se jih je udeležilo 150 udeležencev. Izvedli so tudi fotografsko delavnico. V sodelovanju s Slovensko kinoteko so izvedli izobraževanje o filmu. V Ljubljani pa je bila izvedena tudi delavnica »Pritličje«. Projekt pa bo trajal do 31. avgusta 2017.

Međimurski sejem

Međimurski sejem se bo odvijal v soboto, 3. junija, pri Lero baru v Petišovcih, s pričetkom ob 12.00 uri, kjer bodo ob ponudbi tradicionalnih jedi na voljo tudi lokalna vina, obrtniki pa bodo na stojnicah ponujali svoje izdelke. Kulturni program se bo pričel ob 16.00 uri, nastopili pa bodo Međimurski tamburaši – TS Tambura in tamburaši Hrvaškega kulturnega društva Pomurje. Člani Oldtimer kluba Međimurje Čakovec pa bodo pripravili razstavo starodobnih traktorjev in avtomobilov.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.