https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Termah Vivat s 14-odstotnim povečanjem prihodkov v nove investicije

Moravske Toplice, 26.05.2017 ob 9:00  

V Termah Vivat so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili dokončane večje investicije v letu 2016, načrte za prihodnost, dotaknili pa so se tudi problematike v zvezi s koncesijami termalnih vod.  

Terme Vivat v Moravskih Toplicah, ki so v lasti družine Grah, se razprostirajo na 8 hektarih, imajo 400 ležišč, 92 zaposlenih in približno 2.000 m2 zunanjih in notranjih vodnih površin z zdravilno belo in črno termalno vodo. Njihova razvojna vizija je postati pomemben ponudnik turistično-termalne, wellness, zdraviliške, športne in poslovne ponudbe v severovzhodnem delu Slovenije.

Kot je povedal direktor Term Vivat Metod Grah, lahko konkurirajo na evropskem trgu, so pa zadosti majni, da imajo družinski pridih, kar je njihova velika strateška prednost. Njihova glavna tržna niša niso družine in otroci, ciljajo na skupine, ki hočejo nekaj več.

Novi nadhod in prenova vseh hotelskih v 4* superior 

V lanskem letu so izvedli dve veliki investiciji, ki sta bili milijonski. Dislocirano enoto so preuredili v 4 zvezdice in zgradili nadhod, ki nima samo funkcije povezovalnosti ampak tudi informiranja. Nadhod z dvanajstimi predstavitvenimi točkami v slovenskem in angleškem jeziku, predstavlja kaj bodo obiskovalci videli, zgodovino podjetja in Prekmursko pokrajino. V nadhodu je 23 ton stekla, skozi katero je vidna lepa pomurska ravnica. Nadhod tako povezuje 2 različni arhitekturi, hotelsko-bazenski kompleks z novim prenovljenim hotelskim delom. Depandansa je sedaj hotel s terasami.

Dobri poslovni rezultati v preteklem letu

V letu 2016 so v Termah Vivat ustvarili 69.000 nočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej. Imeli so 4,3 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot leta 2015. Stroški pa so zrasli za 9 odstotkov, kar kaže na pozitivno delovanje term. Pomeni, da se niso razprodali in držijo nivo.

"Glavni motiv je dolgoročne rasti, dobiček ni pomemben, dolgoročna rast je pomembna", je povedal Grah.

Z novimi naložbami tudi letos

V tem času poteka obnova hotela v isti standard, kot so prenovili novo nastavitveno enoto. Investicija v vrednosti 700.000 evrov bo končana 15. julija letos. V začetku jeseni bodo pristopili k izgradnji nove restavracije, ker jim ti prostori primanjkujejo, je povedal Grah. Gradijo tudi novi profesionalni fitnes v vrednosti nekaj čez 100.000 evrov, ki pa bo končan v roko 14 ali 15 dni.

V letu 2018 bodo pristopili k širitvi bazenske restavracije. Istočasno bodo razširili kuhinjo, s tem, da se bo kuhalo tudi pred gosti, da bo to na najvišjem nivoju. Izgradili bodo novih 20 vrhunskih sob nad bazenskim kompleksom in razširili zdraviliški center, še navaja Grah. Vse naložbe pa so financirali sami.

Država zavira konkurenčnost

Kot je povedal Grah, niso proti plačevanju koncesnin, le ta mora biti taka, da bodo lahko ostali konkurenčni. Slovenska zdravilišča niso konkurenčna državam, kot so Madžarska, Avstrija, Češka in Slovaška. Na Madžarskem plačujejo dvanajst krat manjše dajatve, v Avstriji pa jih sploh ne plačujejo.

Že leto dni, pa se člani pogajalske skupine za koncesnine termalne vode, neuspešno trudijo, da bi prišli do ministrice za okolje Irene Majcen. V primeru, da vlada na bo znižala koncesnin za uporabo termalne vode bodo slovenska zdravilišča sprožila ustavni spor, je dodal Grah.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.