https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vojašnica Murska Sobota odprla svoja vrata za obiskovalce

28.05.2017 ob 7:00  

Slovenska vojska 15. maja praznuje svoj praznik - dan Slovenske vojske. Gre za dan ohranjanja pozitivnih vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej ohranjanja spomina na čas, ko so v takratni Teritorialni obrambi začeli izvajati obvezno služenje vojaškega roka za slovenske nabornike, in sicer v dveh učnih centrih, v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru in 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani.


V počastitev Dneva Slovenske vojske, se je v soboto, 27. maja, v Vojašnici Murska Sobota organiziral Dan odprtih vrat.

Ljubiteljem vojaškega poklica so se predstavili skozi štiri vsebinske sklope, in sicer obrambne vsebine, vsebine samozaščite, vsebine preživetja in ostale spremljevalne vsebine. Letos so poleg prikaza opreme, tehnike, oborožitve skozi statično predstavitev in predstavitve taktičnih postopkov skozi dinamično predstavitev dali veliki poudarek tudi na prenosu znanj na obiskovalce iz številnih za preživetje ključnih veščinskih znanj (oživljanje, uporaba defibrilatorja, borilne veščine, gašenje s PP aparati, kurjenje ognja, izdelava bivakov, orientacija in številne druge veščine).

Skupaj s pripadniki SV so se predstavili tudi Slovenska policija, civilna zaščita in gasilci z opremo ter številne sorodne organizacije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2017 ob 11:50 grah gost

      Lekar je Ivančič tude prišo gejst vojaške pasulj. Po ton pasulje boš fejst prdo in bau smrdelo za tebof

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2017 ob 8:23 Marmur gost

      Joj, kako brezzvezen in žaljiv komentar!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.