https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predaja uniform članom ekip prve pomoči RKS OZ Murska Sobota

02.06.2017 ob 7:40  

V četrtek, 1. junija 2017, je bilo na sedežu RKS OZ Murska Sobota srečanje s člani ekip prve pomoči, na katerem so sprejeli nove uniforme. Ob tem so poudarili, da potrebujejo še več prostovoljcev.


Člani ekipe prve pomoči RKS OZ Murska Sobota so aktivni od leta 2009. Odtlej aktivno sodelujejo kot prostovoljci pri vseh večjih naravnih nesrečah (neurje, poplave). V letu 09/2015 – 03/ 2016 so se zelo aktivno vključili v naloge na področju dela z migranti v Pomurju (SC/NC Gornja Radgona in SC/NC Lendava). Skozi celo leto skrbijo za širjenje znanj o RK, izvajajo brezplačne prikaze prve pomoči v vrtcih, na osnovnih in srednjih šolah, na stojnicah, na različnih prireditvah in dogodkih drugih društev  ter dogodkih v lokalnih skupnostih. Na ta način skrbijo, da so ljudje poučeni o pravilnem ravnanju ob poškodbah, boleznih in nesrečah.

Redno se udeležujejo vaj s področja zaščite in reševanja ter dopolnilnih usposabljanj Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota. Prav tako od ustanovitve ekipe prve pomoči redno sodelujejo na vsakoletnih preverjanj usposobljenosti ekip PP RKS, bodisi kot tekmovalci ali kot logistična podpora organizatorjem regijskih oz. državnih preverjanj. Vsi člani ekip nenehno delujejo na terenu v vseh mogočih vremenskih razmerah.

Letos so s pomočjo Mestne občine Murska Sobota nabavili še 15 nadomestnih uniform.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2017 ob 10:36 gost gost

      ka se pa te hoblaj poleg slini ??

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2017 ob 13:06 siromak gost

      Ta Belovičova je tüdi že pri koriti lejta in lejta .Nikoli se ne bodo nageli pejnaz

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2017 ob 13:46 Rdeči križ gost

      Babica Belović je do groba lejko na oblasti .....

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.06.2017 ob 17:51 ne dam € gost

      Za to pa dom na Debelem rtiču razpada ker so denar samo tej pri RK grabili in delili ter posojali .Ja tak je to

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.