https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prvenstvo v hokeju na travi: Lipovci v finale, zmaga tudi za Predanovce

05.06.2017 ob 12:30  
V nedeljo sta na hokejske zelenice stopili tudi dve domači ekipi. HK Lipovci so si priigrali uvrstitev v finale, Triglav Predanovci pa so se z zmago povzpeli z repa lestvice.

Challenge 3, člani, v Lipovcih

HK Lipovci (Slo)  : Soerbymagle HC (Den) 4:1 (2:0)

Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 2, Martin Mesarič in Alen Pivar.

 

Challenge 4, člani, v Predanovcih

Napeos Apollon (Gre) : Triglav Predanovci 1:3 (0:1)

Strelec za Triglav: Nejc Potokar 3.

 
Foto: arhiv Pomurec.com

Nedeljsko popoldne je končno prineslo veselje v tabora obeh slovenskih klubov, udeležencev tekem evropskega pokala v hokeju na travi. Tako Lipovci kot Triglav Predanovci sta z zmagama pridobila veliko: Lipovci so se uvrstili v finale, Triglav pa se je rešil zadnjega mesta.

V Lipovcih smo videli še eno odlično hokejsko predstavo. Številno občinstvo je pripravilo lepo športno kuliso, svoje pa so dodali hokejisti z še eno prepričljivo hokejsko predstavo. Tokratna tekma je odločala o tem, kdo bo zmagovalec skupine in bo z tem dobil na papirju lažjega nasprotnika za napredovanje v višji kakovostni razred. Tega so se domači fantje dobro zavedali in že od prve minute pritisnili na nasprotnika. Premoč so kronali s hitrim zadetkom Uroša Stanka, ki je golu v 4. minuti dodal še enega v 15. in  pripravil odlično izhodišče za drugi polčas, v katerem so tudi Danci imeli lepe priložnosti, a jih je  - razen kazenskega strela - vse nevtraliziral odlični vratar domačih Miha Zadravec.  Nasprotnik hokejistov Lipovcev bo švedska ekipa Nacka LHC z katero se bodo fantje iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji pomerili ob 15.15 uri.

Prvo zadovoljstvo so gledalci videli tudi v taboru Triglava, ki je bil boljši od grškega Apollona. Triglavčani so sicer imeli rahlo premoč skozi celotno srečanje, a na koncu kljub vsemu trepetali za zmago, saj so neugodni Grki imeli ob konco srečanja dva kratka kota. Tokrat je bil prvo ime srečanja Nejc Potokar, ki je dosegel vse tri zadetke na tekmi in z zmago doprinesel, da je se je ekipa uvrstila na končno peto mesto katero bo delila z zmagovalcem srečanja med norveškim Akerjem in grškim Apollonom.

Nemški Rot Weiss najboljši v Evropi

V zahodni Evropi podaljšani praznični vikend pa je že postregel z imenom, kdo je najboljši hokejski kolektiv v konkurenci članov na stari celini. Belgijski  Brasschaat je bil organizator turnirja najboljše četverice.

V prvem polfinalnem srečanju je najprej nemški Rot Weiss z 5:3 premagal domače Dragonse, v drugem plfinalu pa se je nizozemsko Oranje Rood zneslo nad angleško ekipo Wimbledon z visokih 8:0. V nedelskih srečanjih pa sta se najprej za 3. mesto pomerila poraženca iz polfinala, kjer je domači Dragons z 3:1 premagal Wimbledon, v glavni tekmi dneva pa so igralci Rot Weissa premagali v zelo izenačenem srečanju Nizozemce, ki so zaostajalo z 2:0 pa v 40. minuti že izenačili, a je zatem odločilni gol za Nemce v 50. minuti dosegel Scholten.

Avtor: J. Črnko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2017 ob 19:36 fokovci gost

      Ha,ha gajdašge pa hokej

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2017 ob 20:21 gost

      ČESTITKE LIPOVČAROM ZA ZMAGO NA TURNIRJU.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2017 ob 20:31 MARKO gost

      V FOKOVCAJ PA NITI POCKETEŠA NEMATE!

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2017 ob 11:39 beltinci gost

      Kak so dobili cono GAJDAŠJE ,če so igrali gajde ?Ker gajde so značilnost Irske .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.