https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Bagoroš v boju z zlimi silami na Cesti smrti

06.06.2017 ob 14:00  

S filmom Ride and Slay se Rok Bagoroš pokanja stunterstvu. Oglejte si, kako je uradni stunter in ambasador KTM Rok preživel Cesto smrti ali slave.

Bagoroš in ekipa vas vabijo v domišljijski svet umetnika na dveh kolesih, ki se v svojem najnovejšem projektu Ride and Slay, akcijskem kratkem filmu a la Rok, sooča s smrtno nevarnimi pastmi na Cesti smrti ali slave! Kako se izogneš prvi in sežeš po drugi? "Preprosto": v svetu, ki mu vladajo zle sile, je včasih vse, kar potrebuješ, kup (stunterskih) trikov v rokavu!

V štirih snemalnih dneh na tleh tovarne aluminija Talum v Kidričevem je Rok pridelal nekaj bušk, a kot pravi, je to sprejemljiva kolateralna škoda, če zlim silam poskušaš ubežati z vsemi klasičnimi (old-school) in novimi (new-school) triki. Kratkometražni film Ride and Slay tako ni le na filmski trak prenešena temna plat Roka Bagoroša, temveč v akcijo zapakiran RokON! stunterski tutorial.

Rok je v svojih izzivih tokrat šel še korak dlje in v akcijski kratki film RIDE AND SLAY "pospravil" vse klasične in nove stunterske trike. Svojo nalezljivo energijo je pretvoril v ustvarjalnost, k sodelovanju povabil nekaj znanih Slovencev, nekaj znanih strokovnjakov in v film vključil tudi pujska Arturja.

Kakšna je filmska usoda glavnega igralca, stunterja, ki verjame, da si vsakdo svojo usodo piše sam, je napačno vprašanje, kot je napačna domneva, da si je zgodbo mogoče razložiti z logiko. Zakaj se je glavna igralka, ki je svojo vlogo dobila zaradi črnih las, vitke postave in velikega oprsja, spravila na Roka Bagoroša, in predvsem, zakaj bi ga rada ustavila, pa do nadaljnega ostaja skrivnost.

Rok pojasnuje: »Film smo snemali že leta 2013, a sem med samim snemanjem odšel na šov v Avstrijo, kjer sem si natrgal križne kolenske vezi. Po padcu sem potreboval kar tri leta, da sem ponovno prišel na top nivo v smislu vožnje. Seveda so vmes prišle nove ideje in novi triki. In nastal je nov film! Brez glavnega sponzorja filma Scorpion Exo ne bi šlo, kot ne bi šlo brez množice entuziastov, ki so odložili svoje običajno delo in se z mano podali na moj teren. Vse sodelujoče navaja odjavna špica, vseeno pa bi rad omenil Jožeta Zalarja iz Delo osvobaja, ki je poskrbel za holivudske posebne efekte in obul filmske čevlje Radomila, Ivo Katalenič, ki je poskrbela za kostume, Marjano Bratuša, ki ima na vesti sceno, Tino Gaber, ki je odigrala zlobno šefico, Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics, ki sta mi otežila pot skozi labirint, prijazno osebje tovarne Talum ter pujska Arturja z ekstremno antistresnim delovanjem. Nervoza na snemanju je bila namreč  ekstremna, nekaj trikov je bilo na prizorišču praktično neizvedljivih, en udarec v glavo boleč, nevarnost pa k sreči le filmska!«

Preden si ogledate film, pa morda samo še to ... Zlobna šefica Tonja bo Roka lovila do konca svojih dni, a kot pravijo avtorji filma, k sreči neuspešno: »Ko slediš svoji največji strasti, namreč postaneš neulovljiv.«

Video:

 

Tina Torelli za Rok Bagoros PRESS 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2017 ob 21:06 VR gost

      Pohvalno!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.06.2017 ob 9:03 dsfsdfs gost

      kr neki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.