https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Klub dišeči Traminec zasadil cepič potomke Stare trte

09.06.2017 ob 7:05  

V neposredni bližini Apač, v kraju Plitvica, so predstavniki Kluba dišeči Traminec skupaj s podžupanom Mestne občine Maribor, Sašom Pelkom, slavnostno zasadili cepič Žametne črnine, Stare trte iz Mariborskega Lenta. Potomka najstarejše vinske trte na svetu je našla svoje mesto v Ampelografskem vrtu Vinogradništva Steyer, kjer že več let uspeva več kot 160 različnih vrst vinske trte.


Cepič potomke Stare trte je na slavnostnem, 38. Rezu Stare trte, prejel Klub dišeči Traminec za svoja prizadevanja pri dvigu vinske kulture, za Salon Traminec in promocijo Slovenije kot vinske destinacije. Ob podžupanu MOM so trto zasadili še predstavniki kluba, Norma Bale kot predsednica, Danilo Steyer iz Vinogradništva Steyer in Borut Cvetko iz agencije Mediaspeed.

Dogajanje se je nato preselilo na posestvo vinogradništva Steyer, kjer je priznani japonski kuhar, Tai Isaka s svojo ženo Yoko Isaka pred gosti pripravljal suši specialitete, ki so se degustirale ob izbranem vinu. Suši mojster, ki ima na Japonskem izredno priznano restavracijo, je prvič obiskal Evropo in Slovenijo. Par je dobil cepič dišečega Traminca, ki sta ga pomagala posaditi častni konzul Slovenije na Japonskem, Yukio Mori, in njegova soproga, Keiko Mori, ki že vrsto let nesebično promovirata Slovenijo in slovenska vina na Japonskem.

To je tudi odlična popotnica za že 8. Salon Traminec, ki bo letos 28. avgusta 2017, prvič na novi lokaciji, v Zdraviliškem parku Radenci. Vljudno vabljeni v družbo več kot sto odličnih Tramincev, vrhunske kulinarike in glasbenice Neishe.

Foto: Mediaspeed

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.