https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pahor na Pušči zasadil lipo in sadike miskantusa

10.06.2017 ob 10:00  

V petek, 9. junija 2017, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal romsko naselje Pušča, kjer je na dogodku ˝Zasaditev˝ delovnih mest za Rome, zasadil sadike miskantusa in lipo v Drevoredu sožitja.

V Mestni občini Murska Sobota si skupaj s Krajevno skupnostjo Pušča, javnimi zavodi in drugimi romskimi organizacijami prizadevajo dvigniti romsko skupnost na višjo raven z željo, da skupaj nadgradijo romsko civilno družbo ter povečajo moč in doseg romske manjšine. Želijo pa si vzpostaviti tudi pogoje za ustvarjanje novih delovnih mest na področju pridobivanja in predelave miskantusa. 

 

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, je ob prihodu v romsko naselje z vrtcem Romano posadil Lipo v Drevoredu sožitja ter se nato skupaj z vaščani sprehodil skozi drevored, preko naselja do saniranega odlagališča, kjer je predsednik zasadil miskantuse.

Predsednik Pahor je skupaj z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejanom Židanom, županom, dr. Aleksandrom Jevškom, romskim svetnikom Darkom Rudašem ter direktorjem Urada RS za narodnosti, mag. Stankom Baluhom simbolično zasadil prve sadike miskantusa, ki simbolično pomenijo zasaditev novih delovnih mest za Rome. V sodelovanju z romskimi organizacijami pa je sledil pester kulturno zabavni program.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. krt
      10.06.2017 ob 10:08 krt

      Že se kaže ka se volitve bližajo in Borati je že prpa

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.