https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: MePZ Štefana Kovača minuli vikend navdušil občinstvo z dvema koncertoma

13.06.2017 ob 8:00  

MePZ Štefana Kovača letos praznuje 50 let neprekinjena delovanja in nastopanja in v sklopu te obletnice organizira različne prireditve in nastope. Tako je bilo tudi ta konec tedna, ko sta se zvrstila kar dva koncerta. V petek, 9. 6. 2017 v rotundi v Selu na Goričkem in v soboto, 10. 6. 2017 v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti.

Pod strokovnim vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega so pevke in pevci izvedli dva koncerta s sakralnim izborom pesmi z naslovom Circum, kar pomeni v krogu, okrog, naokrog. Tak oblikovan krog je povezoval tako pevce kot poslušalce v nepretrgano celoto. Pesmi, ki so dobesedno obkrožale občinstvo so v besedi in melodiji izžarevale molitve, speve in hvalnice Bogu in božji materi Mariji, izvedeni so bili tudi protestantski napevi, uspavanke in znani napevi s prošnjami in pozivi k miru, upanju in ljubezni za vse ljudi sveta. Melodije so se nežno dotikale vsakega srca, pobožale dušo ter vzbudile radostni občutek, da je pesem lahko darilo tako za pevke in pevce, kot tudi poslušalce. Takšno darilo je lepo prejeti in ga tudi deliti z drugimi.

V petek je to bilo darilo za izbrane goste, prijatelje, sodelavce in podpornike lepe pesmi in zbora v 50-letnem delovanju. V soboto pa so takšno darilo prejeli vsi, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in ubranega petja.

Oba večera sta bila nekaj posebnega, mističnega in skrivnostnega doživetja. Pevke in pevce ter poslušalce sta zlila v eno celoto, en dih in eno sporočilo miru, ljubezni in zahvale za vse dobro, kar imamo in si lahko tudi podelimo. To je bil praznik lepe in ubrane pesmi, praznik prijateljstva, veselja in radosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.