https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radenska bo v soboto odprla svoja vrata

Boračeva, 16.06.2017 ob 8:00  

V soboto, 17. junija, bo Radenska tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev. Za dan odprtih vrat so tudi tokrat pripravili bogat program, ki bo med 10. in 14. uro Boračevo spremenil v pravi park doživetij.

"Tudi letos nadaljujemo dolgoletno tradicijo druženja s sosedi, prijatelji in sokrajani. Veseli smo, da se je lanskoletni premik dneva odprtih vrat v obdobje tik pred poletjem dobro prijel, zato v tem stilu nadaljujemo tudi letos. Ponosni smo, da se naši sokrajani vsako leto k nam radi vračajo ter z nami delijo svoja razmišljanja, vtise, izkušnje. Letos smo dogodku dodali tudi humanitarno noto, s čimer bomo lepo zaključili tudi aktivnosti letošnjega Maratona treh src," je dejal Marián Šefčovič, direktor Radenske.

Na Dnevu odprtih vrat bo Radenska tako Anini zvezdici predala bon v višini 1.500 eur, ki so jih na otvoritvenem dogodku maratona in na samem maratonu prispevali obiskovalci ter Radenska. Prispevali so za nakup hrane in higienskih pripomočkov, na dogodku pa bodo zbirali tudi sredstva za družino iz lokalnega okolja.


Dan odprtih vrat bo sicer poln nepozabnih doživetij. Na ogled se bo postavil obrat Radenske, ki si ga boste lahko ogledali med vožnjo s turističnim vlakcem, polnilno linijo pa z razglednega hodnika. Za družine bodo pripravili družinske piknik kotičke in za otroke zabavo z velikanskimi milnimi mehurčki in balončki. Mali in veliki bodo svoj pogum lahko preizkusili na aquazorbingu ter se pomerili v odbojki s posebno #NORCI žogo. Poskrbljeno bo še za vrsto drugih družabnih in zabavnih iger ter nastope nadarjenih umetnikov iz lokalnega okolja.

Svoje talente bodo tako predstavili otroci zaposlenih v Radenski, plesalci plesne šole Zeko, odlična harmoničarka, devetletna Eva Tompa in Tina Kranjc, folklorni plesalci KD Janko Divjak in Nina Kolar na violini. Za glavno glasbeno vzdušje pa bo na dogodku s koncertom poskrbela skupina The Cock Tails. Dogodek bo vodil Emil Šmid. Emil je čez dan trgovski potnik Radenske, poznamo pa ga tudi kot moderatorja Veveričkinega in Srčkovega teka na Maratonu treh src.

Vstop na prireditev je prost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.