https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

džeZZva – sredi priprav za nov album

16.06.2017 ob 7:05  

Prekmursko etno jazz skupino džeZZva, ki ima za sabo dva odlična albuma z naslovoma džeZZva in Live From The Hidden Courtyard, čaka delovno poletje. Fantje so namreč sredi priprav za izdajo novega, tretjega albuma, ki bo izšel predvidoma v začetku naslednjega leta.


Nov album bo vključeval šest sklad, ki sta jih prispevala pianist Dejan Berden in kitarist Iztok Rodež, znanih pa je že tudi nekaj naslovov. Na albumu se bodo tako znašle skladbe Bruzel, Sintur, Thinking about you and me, Balldar, Preplet in North. Člani skupine, ki jo poleg Berdena in Rodeža od začetka sestavljata še kontrabasist Mojmir Wolf in bobnar Miran Celec, pravijo, da sicer težko govorijo in opisujejo svojo glasbo, vendar so vseeno mnenja, da so nove skladbe korak naprej v glasbenem razvoju džeZZve, ki jih poleg avtorskih nadgradenj, plemenitijo tudi s širšo paleto zvokov in inštrumentov.

Foto: džeZZva

Poleg poletnega studijskega dela, pa skupino do konca leta čaka nekaj zanimivih koncertnih izletov. V juliju odhajajo v Bosno in Hercegovino, kjer bodo koncertirali na letošnjem Jazz festivalu Zelenkovac, oktobra pa jih čaka koncert na letošnjem Jazz festivalu Beograd. V Sloveniji jih letos čakata dva odmevnejša koncerta, in sicer septembra v Kopru, kjer bodo koncertirali v sklopu oddaje Jazz in jaz, ki jo pripravlja in v živo predvaja RTV Slovenija – RA Koper, oktobra pa bodo sodelovali v sklopu dogodka Nove frekvence, ki ga skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana pripravlja Nina Novak. Gre za pogovorno/koncertni dogodek, katerega namen je tudi izdaja monografije slovenskega jazza, kamor so se fantje uvrstili s svojim drugim albumom. Obljubljajo pa tudi koncert v domačem okolju.

Kvartet džeZZva je že od izida svojega prvenca, leta 2014, na slovenski glasbeni sceni predstavlja majhen glasbeni biser, ki zelo samosvoje posega na različna glasbena področja in gradi svoj prepoznaven slog komponiranja in igranja. To jim priznava tako občinstvo, kakor tudi strokovna javnost. Recenzije njihovih albumov praviloma dosegajo odlične ocene. S prvim albumom so se celo uvrstili na lestvico 20 naj slovenskih albumov leta 2014 po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija, z videospotom za skladbo East pa v izbor Naj Točka 2015. Častnik Delo je njihov drugi album nedavno predstavil v svoji rubriki Album tedna. Ves ta čas skupina žanje odlične kritike tudi v regiji, saj se njihova glasbe predvaja na radijskih postajah od Bratislave, Zagreba, pa vse tja do Beograda in verjetno še kje.

Tekst: džeZZva

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2017 ob 7:15 komentar gost

      Odlična skupina, prispevek pa poln pravopisnih napak.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2017 ob 9:25 gost

      Odlični, se veselin nouve muzike.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.