https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

NIMETU in Alja Petric nastopila v MIKK-u

19.06.2017 ob 7:05  

V soboto, 17. junija, sta NIMETU in Alja Petric organizirala koncert v temi s prostorskim zvokom.


V posebnem koncertu v (pol)temi se dvignemo iz (Platonove) votline in svet dojamemo onkraj senc. Izvajalec ni pomemben; fokus je na izkustvu občinstva.

Občinstvo sede različno orientirano v temo intimnega klubskega prostora, večplastna zvočna izvedba pa poslušalcem omogoči, da odpotujejo v notranje imaginarne svetove.

Večkanalna elektro-akustična kompozicija je sestavljena iz poliritmičnih struktur, minimalističnih in ambientalnih pasusov ter intenzivnih, prvobitnih improvizacij, ki jih avtor izvaja v živo. Delo vsebuje akustične in elektronske inštrumente, s poudarkom na tolkalih (frame drums, Korg Wavedrum, udu boben, itd.), klarinetu ter “indijanskih” (Native American) piščalih. Poleg običajnih inštrumentov in elektronike je v kompozicijo vtkanih tudi nekaj zelo posebnih t.i. zvočnoterapevtskih glasbil, kot so Crystal Harp ter Koshi bells.

ANDREJ HRVATIN je glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora. Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojni soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.
Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja ali je soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke projekte. Pomemben del ustvarjalnosti namenja “soundartu” in elektro-akustičnim zvočnim performansom v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na Sonic Art rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov; od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih. Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s šamanističnimi elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja Immersion Vortex) ter poučuje etno tolkala. Sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije.

ALJA PETRIC je študentka petja na oddelku za jazz glasbo Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu. Kot glasbenica deluje v zasedbi Duo Ponte. Koncertno je aktivna v različnih projektih po Sloveniji in tujini. Alja je zastopnica društva Enovita Društvo za veselo življenje, v katerem že nekaj let intenzivno deluje na področju uporabe terapevtskih zvočil v vsakdanjem življenju. V zadnjem letu je zaključila izobraževanje na zagrebški Peter Hess Academy (Peter Hess Akademija) in pridobila naziv “Praktičar Peter Hess zvučne masaže”. V svojem delovanju nastopa kot pevka in tudi instrumentalistka ter na odru velikokrat povezuje glasbeno umetnost s terapevtskimi glasbili, pripovedništvom in poezijo. Deluje pri širjenju etno- in svetovne-glasbe, izobraževanju in izvajanju individualnih ter skupinskih zvočnih terapij in zvočnih delavnic za vse generacije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.