https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V RIS Dvorcu Rakičan potekala delavnica v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska

24.06.2017 ob 7:00  

V RIS Dvorcu Rakičan je 22. junija potekala čezmejna delavnica v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska, namenjena morebitnim prijaviteljem projektov javnega razpisa kot tudi tistim, ki so si na tem področju že nabrali nekaj izkušenj. Udeležence so v sklopu delavnice seznanili z vsebinami, ki so ključne za pripravo dobrega projekta.


Snovanje projektov je, kot so izpostavili, od odkrivanja morebitnih težav in iskanja rešitev nanje pa tudi sklepanja partnerstev naprej, izjemno obsežen postopek, ki zahteva predanost, vnemo in številčno zadostnost izobraženega ter neutrudnega kadra. Pa se kljub temu nemalokrat temeljito in skrbno zasnovan projekt ustavi zaradi rdeče luči tistih, ki podeljujejo sredstva zanje. Zakaj? Na to vprašanje je skušal odgovoriti vodja programa Interreg Slovenija – Madžarska, Aleš Mrkela, ki ima po zaslugi svoje funkcije najboljši uvid v najpogostejše zmote pa tudi najboljše pristope prijaviteljev.

V sklopu programskega razpisa je vse več tistih, ki jih k prijavi spodbujajo izključno finančni interesi, je opozoril Mrkela. To je zgrešen pristop, ki ga ocenjevalci zaznajo skorajda nemudoma in ne prinese želenih rezultatov. Reševanje dejanskih obstoječih problemov, ki bi ob konstruktivni rešitvi doprinesli h kakovosti življenja Evropejcev, je podlaga za vsako nadaljnje delo in osnova za črpanje zgolj na videz široko dostopnih evropskih sredstev.

Od programskih sklopov in finančnih spodbud pa si lahko ob sodelovanju s sosedi kaj obetamo tudi Pomurci. Upoštevati moramo le dejanske potrebe regije in konstruktivne rešitve čezmejno zasnovati.

Udeleženci dogodka z obeh strani meje so druženje nadgradili z neformalnim mreženjem in vožnjo s kočijo po rakičanskem parku ter morda prav v blagodejni senci okoliških dreves, varni pred vročim junijskim soncem, izmenjali izkušnje, dobre prakse ali morda celo sklenili skupno nagovoriti problematiko regionalnega okolja v obliki dolgotrajnega čezmejnega partnerstva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2017 ob 11:16 interdrek gost

      Že spet ena delavnica.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.