https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenija polkovniku Popovu izplačala 3000 evrov odškodnine

24.06.2017 ob 7:05  

Berislavu Popovu, polkovniku nekdanje Jugoslovanske ljudske armade (JLA) in enemu izmed glavnih agresorjev na Slovenijo v času osamosvojitvene vojne leta 1991, so po zunajsodni poravnavi izplačali odškodnino v višini 3.108 evrov, potem ko ga je Okrajno sodišče v Murski Soboti oktobra leta 2015 oprostilo vseh obtožb za vojne zločine v Sloveniji, poroča nova24tv.si.


Popov je že lani spomladi na državno pravobranilstvo vložil zahtevek za izplačilo 5.000 evrov odškodnine, čeprav je pred tem zatrjeval, da bo o morebitni odškodninski tožbi še razmislil.

Popov je bil v Sloveniji kot edini pripadnik JLA sprva obsojen na petletni zapor zaradi vojnih zločinov v desetdnevni vojni. Nato je višje sodišče zadevo vrnilo v vnovično obravnavo na nižjo stopnjo. Popov je sicer vojnih zločinov obsojen tako na Hrvaškem kot tudi v Srbiji, naši južni sosedje pa so za njim razpisali celo mednarodno tiralico.

Foto: blic.rs

Po oprostilni sodbi in vloženi odškodninski tožbi je Popov sicer sprejel poravnalno ponudbo državnega pravobranilstva, zato je bila maja lani sklenjena zunajsodna poravnava. Izplačanih mu je bilo 2.880 evrov odškodnine in stroški odvetniškega zastopanja v višini 228 evrov, skupno torej 3.108 evrov.

"Nekdo, ki je porušil pol Gornje Radgone, se je uspel izvleči iz postopkov na naših sodiščih, država pa mu je v zahvalo za vso škodo, ki jo je naredil, izplačala še odškodnino. To je absurd vseh absurdov," je povedal ugledni pravnik Radovan Cerjak, ki je nad novico šokiran.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2017 ob 7:18 gost

      S tem je zaključena še ena epizoda iz naše osamosvojitvene vojne s pomenljivim sporočilom. Na Hrvaškem in v Srbiji je nekoliko drugače. Tam Popova lovijo z mednarodno tiralico in ga čaka zaporna kazen.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2017 ob 10:29 gost gost

        Gospodu Popovu po vsem tem pripada še borčevska penzija , saj je uspešno na sodišču obranil svoj prav !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2017 ob 7:55 pipi gost

      Človek je pol Radgone porušo pa še odškodnino dobi,ge san pa bil v rezevni policiji 3 mesece noter pa san drek dobo,še glavo san ta držo.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2017 ob 13:32 KAPETAN gost

        Jaz sem bil tudi poklican not in sem imel pod sabo 35 slo vojakov ..in kaj sem dobil za to ,da sem jih nadziral ,kontroliral ,izdajal razne naloge....???PRAV NIČ!!ENI ,KI SO KUHALI KAVE ,DELI HLAČE ,SRAJCE ,ŠKORNJE IN NE VEM ŠE KAJ VSE ,SO POSTALI VELIKI VETERANI VOJNE ZA SLOVENIJE....VSAKA VAM ČAST SNOVALCI TAKEGA ZAKONA IN VSEGA OSTALEGA!!

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2017 ob 8:22 gost

      Dokler bodo v Ljubljani vladali Jankoviči, Makarovička in ostala njihova sodrga, ne bo nič boljše, Ljubljana je Jugoslavija v malem.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2017 ob 8:45 gost

      Sramota za celotno sodstvo v Sloveniji.Prisoten sem bil na bojnih žariščih od Peker do Hodoša in mi je danes res žal, da sem sodeloval v osamosvojitveni vojni.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2017 ob 12:52 kaplar gost

        JLA nas je hotela le zaščititi , kaj porečeta "generala" Alan Geder in Alojz Steiner ; odvzeti jima čine , plačo pa nadomestiti z socialno podporo , pričakuje se da takoj odstopi tudi vrhovni poveljnik Borut Pahor !

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2017 ob 16:31 gost

        Tudi jaz sem bil ne od Peker pa do Hodoša pa mi ni nič žal da sem bil tam kjer sem pač bil. Bilo bi mi pa žal če bi ne sodeloval oziroma bi pobegnil v Avstrijo ali si uredil bolniško ;tako kot nekateri. Ni vse v denarju in zamerah .

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2017 ob 9:27 Veteran gost

      Bravo sodstvo ! SRAMOTA, DA JI NI PARA !!!!!!!!!

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2017 ob 9:49 gost

      To je isto, kda delavec dela za minimalca, direktor pa fajn kasira in se smeji. Ko pa fabrika gre cugrunt, pa nic kriv duzen s polnimi zepi lepo zivi dalje, ali pa gre za nagrado se na kaksno funkcijo, delavec pa brez vsega zivotari. V tej drzavi samo postenjaki najebajo!!!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2017 ob 10:51 Realist gost

      Kaj je pa naredil v nasprotju z mednarodnim vojaškim pravom, Haško konvencijo...? Še srečo Miami, da in nasprotne tožbe (napad paravojaške enote na kolono, ostrostrelec v zvoniku, ipd...). Zdaj pa gremo z minusi, saj kakšnega argumentiranega odgovora ne pričakujem. Živela Slovenija!

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.06.2017 ob 14:17 Goričanec gost

      ... če bi še enkrat moral v "vojno" bi sedauj vedel, kam bi držal cev - banda pokvarjena...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.06.2017 ob 15:21 gost

      Pizdo materino, škoda da ni porušil parlament, Sodstvo v Murski Soboti! Zdaj se vidi, da se je takrat branila ne DRŽAVA, ampak takratna drhal. In kaj je dobil človek, ki je stal ob Muri v bojnih linijah, da bi ga agresor, kot ga imenuje slovenska elita lahko pokončal.? V zahvalo je dobil vražjo mater. Glavno, da so se po agresiji "ustoličili" seljaki bivše SFRJ.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.06.2017 ob 19:29 gost

      Tako je to, ko so na vladi levičarji! Domoljublje na vrhuncu. Desnica tega ne bi dovolila!

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2017 ob 14:41 Realist gost

        To je pa res. Desnica bi se vtikala v sodno vejo oblasti, zato pa na našo veliko srečo ni na oblasti!!! Po načelu delitve oblasti, je sodna oblast ločena od izvršilne in od zakonodajne zato, da je zagotovljena nepristranskost. Tudi meni sodba ni všeč, je pa sodstvo dokazalo, da je bilo (vsaj v tem primeru) nepristransko. Ampak za tebe je verjetno to malo prezahtevna tema.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.06.2017 ob 11:54 T 72 gost

      Kaj se hudujete neznalci. Čustva kažete. Na sodišču se dela po črki zakona in vlada pravni red. Sodišča na morejo razsojati na podlagi čustev, kot jih kaže večina tukaj gor. Če bi vsaj malo poznali pravni red bi takoj spoznali, da Popov ni naredil nič takega za kar bi ga lahko sodišče preganjalo. On je samo izvajal ukaze, ki jih je dobil od svoij nadrejenih. Lahko bi mu bili še hvaležni, ker vseh ukazov ni izpolnil. Tudi zaradi tega so ga pozneje preganjali doma. Če bi ukaze izpolnil, kot mu je bilo ukazano, bi škoda v Sloveniji bila še bitveno večja in tudi žrtve bi bile. Zato nevedneži, bodite raje tiho. Bistveno huje je, da so sedaj tisti, ki so bili takrat proti osamosvojitvi in so se skrivali, na raznih visokih položajih in imajo velike plače iz državnega proračuna.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.06.2017 ob 6:52 veteran 91 gost

      spštovani resnica in pravica v naši lepi državi neobstajata, vsaj za nas navadne smrtnike.Pa se vam ne zdi da smo prav mi tako imenovani smrniki sami krivi da je tako ,saj nas je 99 procentov.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.06.2017 ob 20:35 vancajln gost

      general je moj vzor jaz miličnik on polkovnik, obema udba v srcu

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.