https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Polani podelili priznanja najboljšim v letenju s toplozračnimi baloni

Polana, 26.06.2017 ob 11:30  

Balonarji so včeraj končali državno prvenstvo. Slovenski državni prvak je Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos. Med prekmurskimi piloti je Dejan Buzeti osvojil peto mesto in Silvo Vohar sedmo, oba iz Balonarskega kluba Bakovci.

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je bil organizator »Odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2017«, ki je potekalo od 21. junija do 25. junija 2017 na Letališču Murska Sobota.

Prireditev, na kateri je sodelovalo 19 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške, je bilo priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije.

Tekmovalci so se v treh dneh pomerili v desetih nalogah in to v takih, ko so morali tekmovalci ostati čim bližje vzletnemu mestu, do takih, ko so si piloti sami izbrali točko, kateri so se moral v nadaljevanju poleta čim bolj približati.

Najbolj zanimivo je bilo v soboto, ko so se morali tekmovalci nad soboško kamešnico pomeriti v nalogi key grab. Zmagovalec te naloge je bil Helmut Pőttler, ki je za nagrado dobil kajak, podjetja Roto, s podpisom Petra Kauzerja.

Zaključno slovesnost je povezovala Sandra Pavlinjek na njem pa so nagrade podeljevali predsednik balonarske komisije pri Letalski zvezi Slovenije Štefan Pavlinjek, direktor tekme Thomas Herndl, pomočnik direktorja Goran Grgič in predsednik BK Roto Matjaž Pavlinjek.

Slovenski državni prvak v letenju s toplozračnimi baloni je postal Aleš Švagelj iz BK Uranos, drugi je bil Vito Rome prav tako iz BK Uranos in tretji Radoš Švagelj iz BK Roto. Zmagovalec odprtega državnega prvenstva je postal Helmut Pőttler, drugi je bil Daniel Kusternigg oba iz Avstrije in tretja Daria Dudkiewicz Golawska iz Poljske.

Predsednik balonarske komisije pri Letalski zvezi Slovenije Štefan Pavlinjek je izrazil zadovoljstvo in se zahvalil vsem udeležencem tekmovanja in sponzorjem. Pavlinjek si je ob prevzetju funkcije predsednika sekcije balonarjev pri Letalski zvezi Slovenije, zadal cilj, da morajo vsako leto organizirati slovensko državno tekmovanje, kar jim tudi uspeva. Letos ugotavljajo, da je to mednarodno tekmovanje, k dvigu balonarstva pa so pripomogli tudi tujci, ki so pokazali pozitiven odnos do slovenskega balonarstva. »Balonarstvo v Sloveniji živi je v razcvet in hočem, da postanejo taka tekmovanja tradicionalna«, je povedal Štefan Pavlinjek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.