https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Romski učenci so se srečali z murskosoboškim županom

28.06.2017 ob 10:00  

Včeraj se je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, na Pušči, srečal z romskimi učenci in njihovimi starši.


»Počitniško srečanje otrok z županom« se je odvijalo na Pušči ob zaključku šolskega leta, ko so se romski učenci in njihovi starši srečali z murskosoboškim županom. Na dogodku so na sproščen način obeležili zaključek šolskega leta, nagradili učence in ob različnih športnih ter drugih dejavnostih vstopili v poletne počitnice.

"Vsi ste zmagovalci in zato smo za vas pripravili skromna darila. Ampak zelo pomembno je, da imate zagotovljene dobre pogoje, da dosegate dober uspeh. Tukaj med nami ste odličnjaki, prav dobri, dobri, ampak to ni pomembno, pomembno je, da ste si skozi celo šolsko leto prizadevali, za ta zaključni uspeh", je povedal Darko Rudaš.

"Vašega uspeha ne bi bilo brez vas, ker vi ste edini zaslužni za to, da ste uspeli uspešno končati razred osnovne šole. Eni ste na sredini, eni na začetku in eni na koncu. Vsem skupaj iskrene čestitke in hvala, da ste me povabili medse", je povedal murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek.

Župan je čestital tudi učiteljicam in učiteljem vseh štirih murskosoboških osnovnih šol, da lahko sedaj praznujejo začetek počitnic. Na Mestni občini Murska Sobota so osnovnošolcem podarili enkratni vstop na soboško kopališče in jih razveselili s picami, ki so najljubša jed med osnovnošolci kot tudi župani, je dejal Jevšek.

V imenu vseh ravnateljic je osnovnošolcem lepe počitnice zaželela tudi ravnateljica Osnovne šole I Murska Sobota Tanja Cesnik.

Vsak osnovnošolec je dobil tudi kapo in bon za kokice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.