https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Štihec sprejel makedonskega veleposlanika

Murska Sobota, 13.04.2011 ob 17:10  

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je danes na vljudnostnem obisku sprejel veleposlanika Republike Makedonije v Sloveniji Igorja Popova, ki ga je spremljal naš rojak Marjan Šiftar, nekdanji veleposlanik Republike Slovenije v Makedoniji in predsednik slovensko-makedonskega poslovnega kluba v Sloveniji, ter Andrej Gerenčer, predstavnik odbora za mednarodno sodelovanje in nekdanji veleposlanik Republike Slovenije na Madžarskem.

Po županovi predstavitvi regije in mestne občine, si je gost iz Makedonije, ki je danes  že  opravil razgovore v nekaterih institucijah in podjetjih v Murski Soboti, lahko ustvaril celovito podobo naše občine. Župan ga je seznanil z  razvojnimi prioritetami naše občine na področju gospodarstva, sociale, izobraževanja in kulture, predvsem pa  smele cilje Mestne občine Murska Sobota na področju pridobivanja geotermalne energije. Veleposlanik Popov je bil s slišanim zelo zadovoljen, ter dejal, da je ena od njegovih prioritetnih nalog, poiskati potencialne partnerje, ki imajo izkušnje in delujejo na tem pomembnem gospodarskem in okoljskem področju.  Župan Štihec je ob tem poudaril odprtost naše občine za mednarodno sodelovanje ter ob primerih dobrega sodelovanja na različnih projektih z našimi partnerskimi mesti ter mesti iz sosednjih držav, izrazil pripravljenost za sodelovanje tudi z makedonskimi partnerji.

Se bo Murska Sobota povezala s kakšnim makedonskim mestom?

Veleposlanik Popov, ki je prišel v Slovenijo pred tremi meseci, in ima za sabo bogato diplomatsko kariero, je izrazil veliko pripravljenost za regionalno sodelovanje, za kar imamo že sedaj odlične pogoje zaradi medsebojnega zaupanja in prijateljskih odnosov naših držav. Menil je, da bi bilo zelo smiselno, da se Murska Sobota poveže s katerim od podobnih makedonskih mest, s katerim bi se lahko razvilo medsebojno sodelovanje na različnih področjih, od katerih ima prednost gospodarsko sodelovanje. Županu Štihcu je pri vzpostavljanju prvih kontaktov obljubil vso podporo in sodelovanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.