https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

TOP 10 nenavadnih primerov uporabe piva

13.4.2011  

Predstavljamo vam TOP 10 seznam nenavadnih primerov uporabe piva. Pivo se lahko uporablja tudi za druge namene, npr. v kuhinji, na vrtu, za kopel, pohištvo,…

10. Pivna kopel

Pivo je odlično za kožo. Naslednjič, ko boste pripravljali kopel, zlijte vanj steklenico temnega piva. Priporočljivo je dodati kopelno sol (da zmehča vodo) in že imate pripravljeno super luksuzno kopel. Vendar upoštevajte 4. točko, če je zunaj lep, vroč dan.

9. Pivo pomirja želodec

Če imate želodčne težave, počasi srkajte eno pločevinko piva in bolečine izginejo. Alkohol ima anestetski učinek, ki pomaga pri lajšanju bolečin. Pravtako pivo zelo učinkovito pozdravi mačka! Vendar pa ne uporabljajte ta trik, če imate želodčno razjedo ali gastritis. In seveda prekomerno uživanje piva je lahko škodljivo za vaše zdravje!

8. Spolirajte pohištvo

Pivo je presenetljivo dobro za les oz. pohištvo. Vse kar rabite je pločevinka piva, lahko je tudi zastarela in dve krpi (za mokro in suho loščenje). Presenečeni boste na koncu, kako briljantno sijoče bo pohištvo videti.

7. Marinada

S pivom naredimo odlično marinado. Ni važno, za kateri tip mesa pripravljamo, vendar je priporočljivo meso pustiti nekaj ur v marinadi piva. Nekateri dodajo še sojino omako ali druge azijske omake. Če marinirate svinjsko meso, boste morda želeli dodati nekaj kosov ananasa in ananasovega soka z nekaj ingverja za okusen, sladko-kisel rezultat.

6. Pivo – odličen »odstranjevalec« polžev

Polži so strašni škodljivci na vrtu. Če se jih hočete znebiti, namesto uporabe najrazličnejših kemikalij, uporabite pivo. Na majhen krožnik zlijete vsak dan sveže pivo. Polže bo privlačil vonj in z malo sreče bi morali imeti poln krožnik polžev ter vrt brez njih.

5. Pognojite vrt

Kvas in drugi ekstrakti v pločevinki piva so zelo dobri za rastline. Ostanke piv s piknika lahko zlijete na vrt. Vendar pazite na čike, gostje ponavadi pločevinke uporabljajo za pepelnike, saj mešanica tega ni dobra za nekatere rastline.

4. Pivo privlači ose in čebele

Na pikniku so zelo nadležne ose in čebele, saj jih vonj piva zelo privlači. Zato na vašem naslednjem pikniku pustite na dvorišču par pol praznih pločevink piva. Vendar stran od gostov in poskrbite, da se nihče ne odloči tega spiti!

3. Umijte si lase s pivom

Naredite si pivni »šampon« kar doma. Mešanico s pivom in surovim jajcem so že v preteklosti uporabljali kot šampon. Pivni »šampon« je veliko bolj naraven in brez kemikalij, uporabljajte ga enkrat mesečno za lepe lase. Pivo lahko uporabite kot balzam – splaknite si lase s pivom, pustite nekaj časa ter na koncu izperite lase.

2. Naredite testo

Pri pripravi testa ponavadi dodamo pecilni prašek za vzhajanje testa. V tem receptu boste uporabili pivo, saj mehurčki in kvas v pijači zagotavljajo vzhajanje testa. Tukaj je recept: v skledo damo 1,5 skodelice moke in pol žličke soli. Nato med mešanjem nalijemo eno pločevinko piva. To je to! Če je testo preveč gosto, dodajte več piva. Če je preredko, malo več moke.

1. Pivo in piščanec na žaru

Foto: www.wikipedia.org

To je eden izmed najlažjih receptov. Pred začetkom celega piščanca namažete z olivnim oljem in začinite s soljo in poprom. Nato na pol prazno pločevinko »nasadite« piščanca, tako da bo piščanec stal pokonci in ga daste na žar s pokrovom. Medtem, ko se bo piščanec kuhal, se bo pivo segrevalo ter dalo mesu prav poseben okus. Kuhajte piščanca približno 75 minut. Presenečeni boste nad rezultatom.

Vir: www.listverse.com

Foto: www.sxc.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.