https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Cerar na Hotizi obljubil posebno pozornost tamkajšnjim prebivalcem ob meji

Hotiza, 02.07.2017 ob 7:00  

Včeraj se je v Pomurju mudil predsednik vlade Miro Cerar. Na Razkrižju, Hotizi in Mirišču se je srečal s predstavniki lokalnih oblasti in prebivalci.

 

Na Hotizi so predsedniku vlade, župan občine Lendava Anton Balažek, podžupan Stanislav Gjerkeš, načelnik lendavske upravne enote, predstavniki krajevne skupnosti Hotiza in Kot ter ostali krajani, predstavili problem nasipa, kmetijskih zemljišč, ki je ostalo na Hrvaškem, nogometnega igrišča na Kotu in betonarne. Zelo so razočarani nad odločitvijo arbitražnega sodišča. Prepričani so, da je tako stanje nevzdržno. Glavni problem pa je predvsem nasip, za katerega bo sedaj po razsodbi arbitražnega sodišča morala skrbeti Hrvaška. Za domačine Hotize in Kota je to velik problem zaradi nevarnosti poplavljanja reke Mure. V dialogu med zbranimi je podžupan Gjerkeš dejal, da bi se meja premaknila za nasipe. Predsednik vlade je ob tem problemu dejal, da je zelo pomembno spoštovanje odločbo arbitraže. Pojasnil je, da je sedaj najbolj pomembno dobro sodelovanje s Hrvaško in dobri odnosi. Pozval je tudi vse, ki imajo kakšen problem, da se obrnejo na občino in upravno enoto, kjer bi skupaj z dialogom poskusili reševali težave. Vlada bo s tem temeljito proučila vsak problem in ugotovila, kje lahko pomaga.

Po srečanju na Hotizi se je predsednik v zaselku Mirišče srečal še z tamkajšnjimi krajani, ki so po odločbi arbitražnega sodišča pristali na slovenskem ozemlju. Čestitam jim je ob tem dogodku in dejal, da je vesel, ko vidi, kako so tukaj domačini končno mirni in sproščeni.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2017 ob 13:26 JOSIP gost

      LAHKO OBLJUBLJA,A NAREDIL NE BO PRAV NIČ.......VOLITVE SE PRIBLIŽUJEJO.+NE NASEDAJTE OBLJUBAM NITI LEVIM ,NITI SREDINSKIM ,NITI DESNIM......VSAK GLEDAN LE ZA SVOJO RIT!!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2017 ob 23:01 LFL gost

      LAŽNIVEC ---LAŽOV NEPOŠTENJAK---- ZAVAJALEC izmišljen NOVI OBRAZ. PRi arbitraži smo potegnili zelo KRATKO.Profitirali SO politiki ki imajo vikendice na Hrvaškem Jadranu. DUŠE PRODANE.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2017 ob 8:33 gost

      En cerarjev ritoliznik, ti je že dal minus..

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.07.2017 ob 16:16 LFL gost

      Sirotinja si ti ker nimaš nič v glavi,pa tudi nikoli ne boš nič imel. Si navaden levičarski RITOLIZNIK. Potegni se jim v ta zadnjo in tam tudi OSTANI.Bo v SLO vsaj en BIZGEC MANJ.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.07.2017 ob 21:30 NLP gost

      Pa koga še briga ta meja? 99.9% ljudi nima pojma kje so ti kraji. Tudi ne vejo kje je Piranski zaliv in kje je sporna črta, ki bi naj predstavljala mejo. Glede na komentarje jih večina nima pojma kaj je arbitražni sporazum.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2017 ob 10:08 tnt gost

      Njega je bilo potrebno obdariti s sliko, da bo vedel kje je Mura.Meja bi morala biti po reki Muri - naravna meja, Ne pa hrvaški žepi na levem bregu in slovenski žepi na desnem bregu. Saj pa do njih niti ne moreš če ne prečkaš sosednjih zemljišč edino z helikopterji ali padali. Pa še glede nasipa. 100 m ga bo vzdrževala ena država, 100 m druga država in tako izmenjaje 100 krat vzdolž cele meje, na obeh bregovih. Če se vsaj tu ne bi državi dogovorili za zamenjavo katastra potem nam res ni pomoči.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.